Kültéri pavilont és új kisbuszt kapott a fogyatékossággal élők napközi otthona Tokajban

Kültéri pavilont és új kisbuszt kapott a fogyatékossággal élők napközi otthona Tokajban

Filagória épült a Máltai Szeretetszolgálat tokaji Kistérségi Támogató Szolgálat és Napközi Otthon udvarán, így az oda járó, fogyatékossággal élő felnőttek a szabadban is végezhetik napi tevékenységeiket az étkezéstől a közösségi programokon át a fejlesztő foglalkozásokig. A támogató szolgálat pedig új kisbuszt szerzett be: ezzel utaznak az ellátottak az otthonuk és az intézmény között.

A fejlesztések a Széchenyi Terv Plusz program keretében, 43,9 millió forint európai uniós támogatásból valósultak meg.

Magasabb szintű ellátást nyújt ezentúl a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kistérségi Támogató Szolgálat és Napközi Otthon: európai uniós támogatásnak köszönhetően az intézmény infrastruktúrája kültéri foglalkoztatóval és új gépjárművel bővült. A kisbusz a napközi otthon szolgáltatásait igénybe vevő, fogyatékossággal élő emberek költséghatékonyabb szállítását teszi lehetővé, de csoportos kirándulások, intézményen kívüli programok szervezését is segíti.

Hírdetés

A Bocskai út 37. szám alatt működő intézmény ellátottjai az udvarra épített, csaknem száz négyzetméteres kültéri pavilon révén pedig sokkal több időt tölthetnek ezentúl a friss levegőn: a nyitott, fedett filagória méretét és kialakítását tekintve is alkalmas helyszín kézműves- és egyéb szabadidős programok, közös étkezések, ünnepek, fejlesztő foglalkozások, például művészet- vagy zeneterápiás alkalmak lebonyolítására – sőt, a napi testmozgás is szabadtéren történhet, a haspadot, szobabiciklit ugyanis akár esős napon is ki lehet vinni a fedett pavilonba. A pavilont 2024 augusztusában közös ünnepség és szeretetvendégség keretében Kertész János Ferenc tokaji plébános áldotta meg.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kistérségi Támogató Szolgálat a térség tizenegy településén nyújt szociális alapszolgáltatást fiatal és felnőtt fogyatékossággal élő embereknek. A jelenleg teljes létszámmal működő, húsz férőhelyes napközi otthon felnőtt fogyatékossággal élőknek és iskolarendszerben nem fejleszthető, súlyosan fogyatékos fiataloknak nyújt nappali ellátást, iskolai szünetek idején iskoláskorú sérülteket is fogad.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »