Százezer eurót dobott ki az erkélyről egy csalónak, aki az unokájának adta ki magát

Százezer eurót dobott ki az erkélyről egy csalónak, aki az unokájának adta ki magát Mészáros Richárd2024. 09. 20., p – 16:52

A csaló arra utasította az idős nőt, hogy az erkélyről dobja le a pénzt, miközben a Milan nevet kiáltja.

A 62 éves privigyei nővel telefonon vette fel a kapcsolatot a csaló, aki elhitette vele, hogy az unokája, Šimon hívja őt. A férfi azt állította, hogy az anyjával együtt vásároltak valamit, néhány percen belül pedig a bankszámlára kell helyezniük egy nagyobb összeget. 

Hírdetés

Az asszonynak azt javasolta, az otthon lévő összes pénzét tegye egy műanyag táskába, amit az idős nő meg is tett: százezer eurót tett a táskába, abból ötvenezer az ő, a másik fele pedig lánya pénze volt. 

A csaló ezután arra utasította a nőt, hogy az erkélyről dobja le a pénzt, miközben a Milan nevet kiáltja. A pénzt egy másik, szintén ismeretlen elkövető kapta el, majd távozott vele. 

A rendőrség az esettel összefüggésben felhívta a figyelmet, hogy ne higgyünk ismeretlen telefonálóknak, még akkor sem, ha családtagokra vagy ismerősökre hivatkoznak. Ha egészségügyi vészhelyzetet említenek, mindig ellenőrizzük azok hitelességét a 158-as segélyhívó számon. Emellett javasolják, hogy rendszeresen tájékoztassuk idős rokonainkat a csalók trükkjeiről.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »