Árvízhelyzet Nyitra megyében: Helemba már két napja el van zárva a külvilágtól (Képekkel)

Árvízhelyzet Nyitra megyében: Helemba már két napja el van zárva a külvilágtól (Képekkel)

Nyitókép: NSK

A Nyitra megye déli részén található Köbölkúton továbbra is változatlan az árvízhelyzet. A település lakosai már több mint 48 órája el vannak zárva a külvilágtól. A megáradt Duna elöntötte a harmadosztályú utat, mely a víz folyását követve az egyedüli bejutást biztosítja az Érsekújvári járásban található településre. A víz a magyarországi oldalról is elöntötte az utat és lezárták az Ipolyon átívelő határhidat is, melynek vízszintjét megemelte az áradó Duna.

Az önkormányzat kézben tartja a rendkívüli helyzetet, az önkéntes tűzoltók készenlétben állnak, a honvédség pedig az ellátásban segít.

Hírdetés

„Péntek délután, amikor a legmagasabb volt a Duna szintje, személyesen mentem a helyszínre, hogy megbizonyosodjak a lakók biztonságáról. Felkészültek a hasonló helyzetre, a helyi élelmiszerbolt is kellően feltöltött. A dunai nagyvíz próbára tette a megyei közúton a vasúti felüljáró alatti árvízvédelmi akadályt, a helyi önkéntesek további gátakat építettek a falu körül.

Csodálatomat fejeztem ki feléjük. A veszélyhelyzet ideje alatt gyakorlatilag folyamatosan bevetésen vannak, sokan munkába sem mentek. Helenbán és a közeli Kovácsfalván 255 ügyfelünk van a szociális szolgáltató intézményekben. Eddig két egészségügyi szállítmány kellett oldanunk, akik Helenbán orvosi segítségre szorultak.  Köszönhetően az önkéntes tűzoltóknak és

a hadseregnek időben megkapták. Az ellátás is problémamentesen zajlik” – tájékoztatott péntek este Branislav Becík, a Nyitrai önkormányzat elnöke, miután ellátogatott Helembára. További képek Nyitra megye közösségi oldalán:

Körkép.sk, NSK sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »