A béke érdekében kell erőfeszítéseket tennünk az Európai Parlamentben

Az Európai Parlament mai, szeptember 17-i plenáris ülésén az Ukrajnának nyújtandó további pénzügyi és katonai segítségnyújtásról vitáztak a képviselők.

Deutsch Tamás, a Patrióták Európáért frakció tagja, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport vezetője felszólalásában kiemelte, a mérhetetlen mennyiségű uniós pénz és fegyver Ukrajnába küldése nem hozta el a háború végét, sőt, valós és súlyos eszkalációval fenyeget. Brüsszel kudarcot vallott háborús startégiája helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.

„A béke érdekében kell erőfeszítéseket tennünk itt az Európai Parlamentben is!” – hívta fel a figyelmet a delegációvezető.

Deutsch Tamás felszólalásában elmondta, az uniós vezetők lassan két éve a háború lezárását ígérik, de nem kerültünk közelebb a konfliktus végéhez. “Elképesztő pusztítást látunk, több mint félmillió ember veszett oda, az ukrán állam és a gazdaság romokban hever. Az elhibázott szankciós politika súlyos károkat okozott az európai nemzetgazdaságoknak” – húzta alá.

Hírdetés

Kiemelte: az európai vezetők beásták magukat a háborúba, mintha ez az Európai Unió háborúja lenne, ez pedig háborúpárti Európát eredményezett. “Ebből kell kimozdulnunk!” – hangsúlyozta.

A mérhetetlen mennyiségű uniós pénz és fegyver Ukrajnába küldése valós és súlyos eszkalációval fenyeget. Brüsszel pedig folyamatosan a háborút támogatja pénzügyileg és katonailag egyaránt.

Hangsúlyozta, a kudarcot vallott háborús stratégia helyett egy másik útra van szükség: a felek közötti kommunikáció újraindítására, diplomáciai kapcsolatfelvételre, aztán tűzszünetre, majd béketárgyalásokra. “A háborúnak véget kell vetni! A béke érdekében kell erőfeszítéseket tennünk itt az Európai Parlamentben is!” – jelentette ki Deutsch Tamás.

(A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye / Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »