Szegedi pénzmosoda

Pénzmosás miatt emeltek vádat egy testvérpár ellen, akik egyikük kriptovaluta-csalás során elszenvedett kárát akarták a bűncselekménnyel kompenzálni – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a Csongrád-Csanád vármegye egyik kistelepülésén élő testvérpár egyik tagját hamis kriptovaluta-befektetés ígéretével csapták be, és okoztak neki 28 milliós kárt. Mivel a vádlott feljelentése miatt indult nyomozás eredménytelen maradt, ezért a férfi ismeretlen külföldiekkel kötött megállapodást követően több pénzintézetnél is számlát nyitott.

Hírdetés

A számlákra azután a megbízók által elkövetett, ugyancsak nagy hozamot ígérő hamis kriptovaluta-befektetés ürügyén elkövetett csalásokból származó összegeket utaltak át, amelyeket a vádlott a megbízói útmutatása alapján tovább utalt, álcázva így, hogy a pénz bűncselekményből származik.

Miután a férfi számláit zárolták a bankok, felkérte testvérét, aki ebből a célból ugyancsak számlákat nyitott, és tovább folytatta az utalásokat. A vádlottak 2021 áprilisa és 2022 márciusa között 66 millió forint tisztára mosásában vettek részt.

A testvérpárt minősített pénzmosás bűntett elkövetésével vádolják, bűnösségükről a Szegedi Törvényszék fog dönteni – közölte a szóvivő.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »