Olyanokat is a Margitszigetre vitt az ár, akik sosem lehetnének ott

Olyanokat is a Margitszigetre vitt az ár, akik sosem lehetnének ott

A büntetés-végrehajtási szervezet munkatársai két műszakban, éjjel, nappal váltásban küzdenek azért, hogy a Margit-szigetet megvédjék a közelgő árhullámtól.

Több mint 200 büntetés-végrehajtási dolgozó rendkívüli helytállásról tesz tanúbizonyságot a Margitszigeten a munka éjszaka sem áll le: két műszakban töltik a homokzsákokat, amelyeket ezután egymásra pakolva védművet alakítanak ki a futókör vonalán – áll a büntetés-végrehajtás közleményében.

Az árvívi védekezésben már a fogvatartottak is részt vesznek, miközben sokan az intézetek falain belül továbbra is segítik az árhullám megfékezését a homokzsákok megtöltésével.

Hírdetés

A Margitszigeten kívül a dolgozók és az önkéntes fogvatartottak az ország több pontján segítik a védekezést. A Váci Fegyház és Börtönben a fogvatartottak mintegy 17 000 homokzsák feltöltését végzik az intézet területén belül, amelyeket az illetékes védelmi bizottság teherautókkal szállít el a zsákok rendeltetési helyére. Az intézet ezen felül külön intézkedéseket tesz a saját védelme érdekében is: a börtön a Duna-parthoz legközelebb eső részén védvonalat épít, amelyet homokzsákokkal erősítenek meg.

A Sopronkőhidán az Ikva-patak áradása miatt kellett a segítség, rövid időn belül közel ezer homokzsákot töltöttek meg.

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből tíz alacsony biztonsági fokozatú fogvatartott tölti a homokzsákokat Hartán a gáton, felügyelők kíséretével. A pécsi börtönből szintén tíz rab Dunaszekcsőn dolgozik a védelmi feladatok ellátásában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »