Gájer László tartott lelkigyakorlatot az egyházközségi nővérek piliscsabai rendházában

Gájer László tartott lelkigyakorlatot az egyházközségi nővérek piliscsabai rendházában

2000 óta hagyomány az egyházközségi nővéreknél, hogy augusztusban lelkigyakorlatot tartanak. Idén augusztus harmadik hetében Gájer László atya, teológiai tanár vezette a lelkigyakorlatot, melynek központi téma az imádság volt. Gaál Mária vezetőnővér beszámolóját szerkesztve közöljük.

Gájer László tanúságtételében elmondta, hogyan ismerte fel az Istennel való személyes kapcsolat ízét, és mennyire sokat változott ezáltal papi élete. A lelkigyakorlatvezető kedvessége, őszinte nyitottsága közelebb vitte a hallgatóságot nemcsak az imádsághoz, hanem az ő személyiségéhez is.

Mesics Richárd diakónus tanúságtétele által a résztvevők betekintést nyerhettek a kispapok életébe, küzdelmeibe.

A lelkigyakorlat ünnepi szentmiséjén az egyházközségi nővérek fogadalmat, a társult tagok ígéretet újítottak.

„Új társult tagunknak, Schamberger Nórának külön is örülünk: ő most tett először ígéretet. A Jó Isten kegyelme, hogy megtalálta bennünk azt a közösséget, amire vágyott: hogy Egyházunk, papjaink szolgálatát egy közösséghez csatlakozva végezhesse” – fogalmaz beszámolójában Gaál Mária vezetőnővér.

Hírdetés

Schamberger Nóra plébánosa, Gerendai Sándor atya is együtt ünnepelt velük.

„Csákváron élek, három gyermek édesanyja vagyok, az itteni Szent Mihály római katolikus templomba járok – számolt be magáról az egyházközségi nővérek új társult tagja. – A rózsafüzér-társulat, illetve a Prohászka Imaszövetség tagjaként az imának meghatározó szerepe van az életemben. Két éve találkoztam az egyházközségi nővérekkel Bodajkon, a papi- és szerzetesi hivatásokért tartott imanapon. Nagyon megérintett az a sokszínű, szívvel-lélekkel végzett, papokat támogató tevékenység, ami hivatásukat jellemzi. Azóta rendszeresen járok hozzájuk a piliscsabai rendházba különféle lelkigyakorlatra, zarándoklatra. Szeretnék én is segíteni a papoknak, hogy ne egyedül kelljen megbirkózniuk az egyházközségek működtetéséhez szükséges mindennapi feladatokkal, s így legyen lehetőségük több időt fordítani a lelkigondozásra, illetve a szentségek kiszolgáltatására való felkészítésre. Gaál Mária vezetőnővér támogatásával tavaly el tudtam végezni a lelkipásztori munkatársi tanfolyamot.

Kiemelten fontosnak tartom, hogy mi, hívek mindent megtegyünk azért, hogy plébánosaink  elkerüljék a kiégést, s hűségesen kitartsanak a szolgálatban. Ennek jegyében idén társult tagként csatlakoztam az Egyházközségi Nővérek Társaságához, s ígéretet tettem a szabályzatuk szerint. Szeretném, ha ezen elkötelezettségem lámpásként világítana a szürke hétköznapokban, s ráébresztené a lányokat s asszonyokat, hogy Jézus ma is itt van köztünk papjainkban, s nagy szüksége van Máriákra s Mártákra is, hogy maradéktalanul beteljesíthesse a mennyei Atyától kapott küldetését.”

„Reméljük, hogy az ő elköteleződését sokan követik” – zárta rövid beszámolóját Gaál Mária nővér.

Forrás és fotó: Egyházközségi Nővérek Társasága; Szerzetesek.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »