Bezár a táskagyár

Bezár a táskagyár

Bezárja sepsiszentgyörgyi egységét az egykori LRO-nadrággyár épületében 2022-ben berendezkedett német táskagyár, a bielefeldi székhelyű BecaTex GmbH leányvállalata. A Becatex szeptember végén válik meg utolsó munkatársaitól, miután a nyár folyamán több mint harmincnak a munkaviszonyát szüntette meg.

A táskagyár bezárásáról Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség igazgatója beszélt lapunknak, mint elmondta, a társaság ezúttal közel 30 munkatársától válik meg. Az ügynökség a táskagyári dolgozók, valamint a korábban szintén bezárt RGT egykori dolgozói számára a múlt héten állásbörzét szervezett a sepsiszentgyörgyi Olt Textilgyárnál, mely mintegy húsz szabad állásra keres munkatársakat. Kelemen Tibor szerint munkát ajánlottak a termelésben szakképzett, illetve szakképzetlen dolgozóknak, és toboroztak adminisztrációs teendők elvégzésére egyaránt. A börzén megjelent hetven érdeklődő közül tíz személyt hívtak vissza próbamunkára, a munkaügyi igazgató szerint azonban többen különböző személyes okokra hivatkozva visszamondták a felajánlott állást, míg mások inkább az ingázást, a szomszédos Brassóban való elhelyezkedést fontolgatják.

Hírdetés

Július végén 3565 állástalant jegyzett a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség, a térségünk munkanélküliségi mutatója 4,44 százalék – közölték. Júliusban közel félezer állástalant vettek nyilvántartásba, illetve 298-an kerültek ki a hivatalos jegyzékből, az ügynökség közvetítésével pedig 149 munkanélkülinek sikerült elhelyezkednie.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »