„Az amerikaiak válasszák a kisebbik rosszat” – keményen odaszólt a két elnökjelöltnek a pápa

„Az amerikaiak válasszák a kisebbik rosszat” – keményen odaszólt a két elnökjelöltnek a pápa

Ferenc pápa kritikát fogalmazott meg Donald Trump és Kamala Harris politikai elképzeléseivel kapcsolatban. A katolikus egyházfő kérdésről a Szingapúrból Rómába tartó repülőúton nyilatkozott az újságíróknak – írta meg a Sky News.

A pápa egyrészt kritikával illette Trump volt amerikai elnök azon elképzelését, amely számos bevándorló kitoloncolását célozza meg. Ugyanis az egyházfő szerint a migráció mint jog a Szentírásban is szerepel, ezért nem szabad figyelmen kívül hagynia a politikának sem az idegenek befogadására vonatkozó bibliai felhívást.

Az „abortusz merénylet”

Ugyanakkor Ferenc pápa a jelenlegi alelnök, Kamala Harris abortusszal kapcsolatos politikáját is kritizálta. Az abortuszt „merénylethez” hasonlítva hangsúlyozta, hogy

az abortusz egy emberi lény megölése. Lehet, hogy tetszik ez a szó, vagy nem, de ez gyilkosság.

Hírdetés

A közelgő amerikai választások kapcsán Ferenc pápa arra buzdította a katolikusokat, hogy „a kisebbik rosszat válasszák.” Hozzátette, hogy „szavazni kell, és a kisebbik rosszat kell választani.”

„Ki a kisebbik rossz, a nő vagy a férfi? Nem tudom.”

– tette hozzá a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa szerint mindkét politikai álláspont problémás, mondván: „Mindkettő az élet ellen van, akár az, aki kiutasítja a migránsokat, akár az, aki támogatja a csecsemők megölését.” Végezetül kijelentette, hogy ő maga nem amerikai állampolgár, így nem fog részt venni a választásokon.

Mandiner.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »