Lengyelország jövőre rekordméretű összeget, a GDP 4,7 százalékát költi védelemre

Lengyelország jövőre rekordméretű összeget, a GDP 4,7 százalékát költi védelemre

Látogatásra érkezett a Pentagonba Władysław Kosiniak-Kamysz lengyel miniszterelnök-helyettes, mely során Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Lengyelország védelmi beruházásait méltatta, és példaként állította be a világ és Európa számára.

Austin kiemelte a szoros lengyel-amerikai szövetséget, megköszönte Lengyelországnak az Ukrajnának nyújtott támogatását, és megjegyezte, hogy Lengyelország megkapta első F-35-ös vadászgépét.

Hírdetés

„Ma beszéltem a lengyel miniszterelnök-helyettessel, hogy megköszönjem Lengyelországnak az amerikai csapatok befogadását, és hogy megvitassuk, hogyan tudunk együtt dolgozni annak érdekében, hogy Ukrajna megkapja azt a biztonsági segítséget, amelyre sürgősen szüksége van ahhoz, hogy megvédje magát Oroszországtól.”

– írta Lloyd J. Austin az X-en. Kosiniak-Kamysz rámutatott: Lengyelország rekordméretű védelmi költségvetést fogadott el, amely jövőre eléri a GDP 4,7 százalékát, egyben hangsúlyozta, hogy Lengyelország többet fektet a védelembe, mint bármely más NATO-ország. A találkozón szó esett az Ukrajnának nyújtott további segítségről és a katonai együttműködésről is, beleértve a további lengyelországi fegyvervásárlások lehetőségét.

Körkép.sk, Lengyel Közszolgálati Rádió nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »