Hétfőn munkához látnak (Barót, Kossuth utca)

Hétfőn munkához látnak (Barót, Kossuth utca)

Barót tanácsának szerdai ülésén költségvetést módosítottak. Többek közt bevételezték azt a jelentős összeget, amelyhez a város a Saligny-programon keresztül jutott.

A határozattervezet ismertetésekor Benedek-Huszár János polgármester felelevenítette a városi csatorna-, szennyvíz- és vízhálózat modernizálására és bővítésére letett pályázat történetét, majd arról szólt, mi várható a közeljövőben. Mint mondotta, a Saligny-program kiírásán sikeresen szereplő Barót 26,45 millió lejhez jutott, a finanszírozási szerződést aláírták, és ahhoz, hogy a kivitelezés elkezdődhessen, illetve annak terhére kifizetések történhessenek, az összeget be kell fogniuk a költségvetésbe. A Kossuth Lajos utca alsó részén a terepet hétfőn adják át a csatornázást építő cégnek, azt követően pedig az első kiadás is megtörténik, 75 ezer lejt kell ugyanis fizetniük az építkezési felügyeletnek.

Hírdetés

A polgármester a képviselő-testületnek azt is javasolta, hogy az év elején a Baróti Szabó Dávid Középiskola új épületének befejezéséhez a saját költségvetésükből odarendelt 1,2 millió lejből 444 ezer lejt ideiglenesen vegyenek el. Abból 44 ezer lejt szánjanak a miklósvári orvosi rendelő kialakítására, 400 ezer lejt pedig folyó költségekre. Mint mondotta, ezt a pénzt hamarosan vissza is tudják tenni, mert a parkok kialakítására szóló pályázat második részét hamarosan elszámolják, október első felében pedig visszakapják az arra megelőlegezett 450 ezer lejt.

A tanácstagok bevételezték azt a közel tizenkilenc­ezer lejt is, amely a bevételek tervezett összege felett befolyt a város pénztárába.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »