Kézdivásárhelyre látogat a Sepsi OSK II. (Labdarúgás, 3. Liga)

Kézdivásárhelyre látogat a Sepsi OSK II. (Labdarúgás, 3. Liga)

Háromszéki összecsapással kezdődik a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 2024–2025. évi idénye, a nyitófordulóban a Sepsi OSK II. szombaton 18 órától a Liviu Negoiță irányította Kézdivásárhelyi SE vendégeként játszik a Sinkovits Stadionban.

A Sepsi OSK II. és a Kézdivásárhelyi SE ezúttal a moldvai együtteseket tartalmazó csoportba került, ahol a CSM Adjud, az Unirea Braniştea, a Sporting Liești, a CSM Râmnicu Sărat, az FC Unirea Brăila, az FC Viitorul Onești, az Aerostar Bacău és a Voința Limpeziș lesz az ellenfelük. A sepsiszentgyörgyi és a felső-háromszéki alakulat tizenharmadszor mérkőzik meg a harmadosztályban, az örökmérleg előbbi javára billen, az OSK hétszer győzött, egyszer döntetlent játszottak és négyszer a céhes városi gárda diadalmaskodott. Az előző idényben négyszer néztek farkasszemet egymással, az alapszakaszban egyszer a megyeszékhelyi és egyszer a kézdivásárhelyi csapat győzött, aztán az alsóházi rájátszásban mindkétszer Valentin Suciu legénysége gyűjtötte be a három pontot.

Hírdetés

„A célunk nem változott, minél több, az akadémia kötelékében nevelkedő játékosnak igyekszünk lehetőséget adni a harmadosztályban. Sokan közülük velünk végezték az elmúlt nyolc hétben a felkészülést, az edzőmérkőzések finomvegyesen sikerültek, ugyanis próbáljuk ugyanazt a felállást alkalmazni, amit a felnőtt csapat, viszont még sokat kell tanulnunk. Ebben az idényben másik csoportba kerültünk, így az ellenfelek többségét nem ismerjük, ami új kihívások elé állít, azonban bízom benne, hogy minél több pozitív eredményben lesz részünk, akár már a hétvégén a Kézdivásárhelyi SE vendégeként” – mondta Valentin Suciu, a Sepsi OSK II. edzője.

A 3. Liga odavágója október 26-ig tart, a háromszéki rangadó visszavágóját a 10. körben rendezik. 2024-ben az utolsó fordulót december 7-én játsszák, majd a téli szünetet követően, 2025. március 1-jén folytatódik az alapszakasz, amely március 15-én zárul, a rájátszást pedig áprilisban és májusban szervezik. A playoffban az első négy helyezett kilenc forduló során háromszor találkozik egymással, majd a csoportelsők és csoportmásodikok osztályozót vívnak. A playoutban az 5–10. helyezettek vesznek részt, amelyek kétszer csapnak össze egymással. Mindegyik csoportból az utolsó kettő, valamint a leggyengébb pontszámmal rendelkező negyedik kiesik.

Az első forduló programja: * ma: CSM Râmnicu Sărat–Aerostar Bacău (18 óra) * szombat: FC Viitorul Onești–FC Unirea Brăila (18 óra), CSM Adjud–Voința Limpeziș (18 óra), Unirea Braniştea–Sporting Liești (18 óra), Kézdivásárhelyi SE–Sepsi OSK II. (18 óra).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »