Rátámadt a családsegítő szolgálat munkatársára a dühös apa

Rátámadt a családsegítő szolgálat munkatársára a dühös apa

A vádlott a kiskorú gyermeke láthatására ment a gyermekjóléti szolgálat épületébe, ahol megrántotta a sértett egyik kezét és dulakodni akart.

A vádirat szerint a vádlott kiskorú gyermekével való kapcsolattartásának módját az illetékes járásbíróság ítéletében szabályozta, azt többször módosította. Legutóbb a kormányhivatal illetékes hatósága ezt akként szabályozta, hogy a találkozásra kapcsolattartást felügyelő szakember jelenlétében, a gyermekjóléti központ épületében kerülhet sor.

Hírdetés

2023. október 21-én a vádlott megjelent a gyermekjóléti központ épületében, ahol az intézményvezető és a kapcsolattartási koordinátor sértett fogadta őt és bekísérték a kapcsolattartó helyiségbe.

A sértett és a vádlott egymással szemben álltak egy asztal mellett, a sértett ismertetette a kapcsolattartást szabályozó megállapodást, amikor a vádlott egyre ingerültebb lett, megragadta a sértett kezét, majd erőteljesen húzta maga felé. A sértett a váratlan támadás következtében elvesztette az egyensúlyát és csípőjét a közelben lévő asztalba ütötte, amelynek következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A sértett könnyű testi sértés vétsége miatt kérte a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A járási ügyészség vádiratában mértékes indítványt is rögzített, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a járásbíróság őt 1 év és 8 hónap börtönbüntetésre ítélje, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre függessze fel.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »