Ukrajna bejelentette, hogy egy újabb fontos hidat rombolt le az orosz Kurszk régióban

Ukrajna bejelentette, hogy egy újabb fontos hidat rombolt le az orosz Kurszk régióban

Nyitókép: Telegram, reprofoto

Az orosz Kurszk régióban tevékenykedő ukrán erők immár a második fontos hidat rombolták le. A hírt az ukrán légierő parancsnoka, Mikola Olescsuk közölte a Telegram platformon. A közzétett videón egy pontos légicsapás látható a hídon.

„Egy híddal kevesebb”

– írta Oleščuk bejegyzésében, amelyben nem határozta meg pontosan a híd helyét. Az orosz Mash távirati csatorna, amely kapcsolatban áll az orosz biztonsági erőkkel, azonban azt mondta, hogy ez a Szejm folyó egyik hídja volt Zvannoje falu közelében. E forrás szerint a támadásban amerikai HIMARS rakétakilövőket használtak.

„A légierő továbbra is precíz légicsapásokkal fosztja meg az ellenséget a logisztikai képességeitől, ami jelentősen befolyásolja az ellenségeskedés lefolyását”

Hírdetés

– írta Olescsuk. Egyúttal megköszönte az ukrán pilóták profizmusát és az elért eredményeket.

Ha a hír beigazolódik, ez már a második kulcsfontosságú híd, amelyet az ukrán erők az elmúlt napokban leormboltak, az Oroszország területén zajló ellentámadás keretében. Az ukrán média szerint a híd lerombolása tovább rontja Oroszország  képességét, hogy ellássa csapatait, amelyek igyekeznek visszaverni az ukrán támadást.

Egy másik hidat a Szejm folyón az ukrán erők pénteken semmisítettek meg a kurszki régió Gluskov körzetében. A Mash csatorna szerint már csak egy használható híd maradt a régióban.

A nagyszabású orosz agressziót 2022 februárja óta hárító Ukrajna Kijev adatai szerint az elmúlt két hétben 1150 négyzetkilométernyi orosz területet és 82 határ menti települést foglalt el, köztük Szuja városát. Ez utóbbi azért fontos, mert az orosz földgáz rajta keresztül áramlik az Európai Unió országaiba.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »