Fico elment volna Orbán Viktorral Moszkvába

Fico elment volna Orbán Viktorral Moszkvába

Orbán Viktor iránti csodálatát is kifejezte és elmondta, ha egészségi állapota engedte volna, ő is csatlakozott volna a magyar miniszterelnök kijevi és moszkvai útjához.

Fico Dévényben. Képernyőfotó – STVR/napunk

„Gátat kell építeni a progresszivizmus ellen, ami olyan, mint a rák” – jelentette ki Robert Fico felföldi miniszterelnök a dévényi várban megtartott állami megemlékezésen előadott beszédében, amely az első nyilvános felszólalása volt az ellene elkövetett merénylet óta. 

Fico beszédében élesen bírálta a liberális és progresszív ideológiákat, és azt mondta, nem akarja, hogy Szlovákia azok közé az országok közé tartozzon, amelyek karikatúrát csinálnak a nyugati civilizációból.

Hírdetés

Ha továbbra is konfrontálódni fogunk ezekkel az ideológiákkal, amelyek „méregként terjednek”, a kormánynak meg kell találnia a módját, hogy módosítsák az alkotmányt annak érdekében, hogy még erősebb gátat szabjanak a progresszív ideológiáknak, mondta a miniszterelnök.

Dévény címere

Dévény ősi magyar címere – wikipedia

Csodálatát fejezte ki Orbán Viktor iránt, aki nemcsak Kijevet, hanem Moszkvát is felkereste a héten. Ha egészségi állapota engedte volna, csatlakozott volna hozzá, mondta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »