50 ezer forintot takaríthat meg az energiatárolóval, amelyet az erélynapelemről töltheti

Share 0 Tweet 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A kínai Dyness egy 1,6 kilowattóra kapacitású akkumulátort mutatott, amelyet erkélynapelemek számára terveztek – számol be a PV Magazine. Az eszköz lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy akár négy egységet is egymáshoz illesszenek, így a teljes tárolókapacitás 6,4 kilowattórát, a bejelentett élettartam pedig több mint 8000 ciklust is elérheti. A kínai Dyness kifejezetten energiatárolók fejlesztésére specializálódott. Az új terméket erkélynapelemek számára hozták létre, az ilyen kis teljesítményű eszközök olcsóságuk és egyszerű telepíthetőségük miatt sok régióban egyre terjednek – igaz, használatuk hazánkban egyelőre nem engedélyezett, de ez fordulhat egy új információ szerint. Az 1,6 kilowattórás Junior Box egyik fő erőssége a kombinálhatóság, ami komoly tárolókapacitást tesz lehetővé a háztartások számára. Az akkumulátor MC4-es csatlakozóval rendelkezik a legtöbb erkélynapelemmel való kompatibilitás érdekében, valamint LiFePO4 akkumulátorral, amely 8000 töltési ciklussal és 15 éves tervezett élettartammal bír, emellett minden időjárási körülménynek ellenáll. A cég szerint a 10 éves garanciális időszak alatt egy hagyományos, teljes terhelésű erkélynapelemmel az ügyfelek évente körülbelül 130 eurót (közel 50 ezer forintot) takaríthatnak meg. A Junior Boxhoz hasonló akkumulátorokkal ugyanakkor a napenergia hasznosítása megduplázódhat, ami még nagyobb spórolást eredményezhet.

Minden egyes Junior Box egység 18 kilogramm tömegű, méretük pedig 42-szer 28,35-szer 24,5 centiméter. Kivehető akkumulátor-kezelő rendszerrel (BMS) és maximális teljesítménypont-követési (MPPT) modulokkal rendelkeznek az egyszerűbb karbantartás érdekében. Mindegyik egység maximális bemeneti teljesítménye 1200 watt, maximális kimeneti teljesítménye pedig 800 watt. A rendszerhez párosítható okostelefon-alkalmazás segítségével jól szabályozható az akkumulátor teljesítménye és a használati módok.

Terhelés prioritású üzemmódban az appon keresztül úgy állítható a mikroinverter teljesítménye, hogy ha a rendelkezésre álló napenergia nem elegendő, a Junior Box és a napelemes panelek szolgáltassák az energiát az otthoni áramköröknek. Az akkumulátor prioritás üzemmódban ezzel szemben a teljesítmény az akkumulátor töltésére állítható be, így az energiatároló elsőbbséget élvez, és csak a felesleges energia táplálódik az otthonba.

Hírdetés

 

 

Kép: Dyness

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »