5 módszer, ami felpörgeti az agyi kapacitásodat reggel

5 módszer, ami felpörgeti az agyi kapacitásodat reggel

Napi szinten rengeteg kihívással küzdünk meg, miközben igyekszünk mindent a lehető legjobb sorrendben megszervezni, majd meg is valósítani. A soha véget nem érő feladatok pedig nem csak a produktivitásunkat, de a hangulatunkat is lehúzhatják! Azonban szerencsére akad pár tipp, ami segíthet felpörgetni a mentális és fizikai képességeidet reggelente, hogy aztán egész nap tele legyél energiával.

Ha az agyadat szeretnéd serkenteni, érdemes egy kis olvasással indítani a napot. Nem feltétlenül regényre gondolunk ezzel, hanem akár csak arra, hogy átolvass el egy-két újságcikket (például a horoszkópodat), miután felébredsz – írja a bien.hu.

Az új információ stimulálja az agyadat, megnyugtathat, ráadásul eltereli a figyelmedet a napi rutinodról. Ezáltal máris vidámabban vágsz neki a többi feladatodnak. Ugyanez egyébként a lefekvésnél is jó ötlet, ha szeretnél kikapcsolni a hétköznapokból.

Nem titok, hogy a mozgás központi szerepet játszik a fizikai és pszichikai egészségünkben. Azonban lehet, hogy eddig a napodat te sem a sportolással indítottad, hiszen nem volt hozzá erőd vagy időd. Pedig érdemes lenne!

Nem baj, ha nincs fél órád edzeni, hiszen elég, ha legalább egy kicsit mozogsz. Például legközelebb menj biciklivel munkába, vagy sétálj eggyel több megállót az irodába, mint egyébként, de akár az is jó, ha indulás előtt egy 10 perces könnyed edzést tartasz. Azáltal, hogy egy kicsit átmozgatod magad a munka előtt, máris sokkal energikusabb leszel!

Hírdetés

Kutatások bizonyítják, hogy a meditálás segít növelni a koncentrációs készséget, csökkenti a depresszió esélyét, és a fizikai egészségünkre is pozitív hatással van. Nem véletlen, hogy azok, akik sokat meditálnak, gyorsabban képesek felidézni kevésbé fontos részleteket is, ráadásul könnyebben ki tudnak kapcsolni a stresszes helyzetekben.

Neked is érdemes lenne kipróbálnod ezt a módszert; legközelebb ébredés után szánj rá egy kis időt, és meglátod, sokkal jobban fog telni a napod.

Lehet, hogy alapjáraton a popot vagy a rockot szereted, de reggelente indítsd a napot egy kis klasszikus zenével! Kutatások már bebizonyították, hogy ez ugyanis nagyon jó hatással van az agyadra, és úgy általánosságban véve a teljesítményedre is.

Amikor reggel elkezdesz felöltözni és összekészülni a munkába, kapcsolj be például egy kis Mozartot vagy Chopint. Szakértők szerint ez segíti a koncentrációs készséget, javítja a verbális képességeket, és jobban tudsz tőle koncentrálni is. Ha a munkahelyeden engedik, hogy a feladatok elvégzése közben is hallgass zenét, szintén válassz néha klasszikus darabokat.

Talán furcsának tűnik, de valójában nagyon is hatásos! Kutatások bebizonyították, hogy ha arra koncentrálunk, miért vagyunk hálásak, és nem pedig arra, ami feszültséggel tölt el minket, az agyunk is jobban dolgozik. Reggel, miután felkeltél, vegyél elő egy listát, és írd össze azokat a dolgokat, amik miatt akkor és ott éppen szerencsésnek érzed magad.

Ez tényleg lehet bármi! Akár az, hogy finom volt a kávéd, vagy az, hogy már csak két hét van hátra a nyaralásig; a lényeg, hogy olyan dolgok szerepeljenek a listádon, amik jó érzéssel töltenek el. Így máris jobb kedvvel mész dolgozni!


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »