18 millió forintot értek Hosszú Katinka ellopott edzéstervei

18 millió forintot értek Hosszú Katinka ellopott edzéstervei

Ellopták a háromszoros olimpiai bajnok úszónő sikerreceptjét, a tolvaj nincs meg, de a vásárlóról fénykép készült.

Néhány hete derült ki, hogy egy magyar szakember Németországban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzésterveit árulta. Akkor Wladár Sándor, az úszószövetség (MÚSZ) elnöke is elismerte, az úszónő a segítségüket kérte az ügyben.

A Blikk úgy tudja, hogy egy magyar szakember külföldön házalt a felkészülés tervekkel, sőt, már értékesítette is: Németországban lebukott az, aki megvásárolta a dokumentumokat. A lap szerint a MÚSZ kapott egy fényképet róla, ami segítheti felgöngyölíteni a történetet, így eljutni az elkövetőhöz. A tolvaj 50 ezer eurót (18 millió forintot) kapott az ellopott tervek átadásáért cserébe.

Hírdetés

Azt továbbra sem tudni, melyik magyar tréner adta el Hosszú Katinka szellemi termékét, és azt sem tudni, a rendőrségen tett-e feljelentést Hosszú vagy akár a MÚSZ az eset kapcsán.

Hosszú Katinka menedzsmentje nem kívánt reagálni arra, tud-e arról, hogy előrelépés történt az edzésterv értékesítése kapcsán indult ügyben. A sportoló a tokiói felkészülésre koncentrál, mással nem kíván most foglalkozni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »