13 ezer futó indul a Vivicittán a hétvégén – terelésekre kell számítani

13 ezer futó indul a Vivicittán a hétvégén – terelésekre kell számítani

A menekültek segítésének jegyében zajlik a hétvégi budapesti futóverseny, 13 ezer sportoló részvételével.

A közös sportolás mellett idén is a jótékonyságé lesz a főszerep a 37. Telekom Vivicittán – számolt be az InfoRádiónak a szervező Budapest Sportiroda versenyigazgatója, Kocsis Árpád.

„Két éve nem rendeztük meg, csak virtuálisan, tavaly már sikerült, idén pedig nem is volt kérdés; tavaly hét és fél ezer nevezőnk volt, idén 13 ezer főben határoztuk meg a limitet, ami éppen be is telik” – mondta Kocsis Árpád.

Néhány hete már nem „funkcionál” a védettségi igazolvány, ami szintén segített a tömegrendezvénynek, és ahogy javultak a járványadatok, úgy csökkent a félelem is, így lesz a Margitszigeten és a budapesti rakpartokon a hétvégén 13 ezer futó.

Szombaton lesznek az úgynevezett „fesztiváltávok”, 2,5 kilométeres szigetkör (Minicittá), a családi futás és a gyaloglás, illetve lesz egy Suhanj! futam is, ahol a fogyatékkal élők ép társaikkal együtt 900 métert teljesítenek.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},

Hírdetés

onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Vasárnap jönnek a hosszabb távok: 21,1 km (félmaraton) több mint négy és fél ezer futóval, 10 km, 7 km, klasszikus szigetkör.

„Szombaton ki sem jövünk a Margitszigetről, vasárnap pedig délelőtt 11 óráig a budai alsó és felső rakparton futunk, délután pedig az újpesti rakparton lesznek kisebb elterelések. Köszönjük a közlekedők türelmét, és kérjük, ne induljanak el megszokásból, előzetesen tájékozódjanak, kövessék a rendőri jelzéseket” – hívta fel a figyelmet Kocsis Árpád.

A jótékonyság részleteiről szólva elmondta, a Telekom dolgozói nagy létszámban vesznek részt a versenyen, az ő nevezési díjuk egy az egyben fordítódik az ukrajnai menekültek megsegítésére, illetve minden általuk megtett kilométer után még 37 forint fordul erre a célra a mobilkommunikációs cég jóvoltából. A pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet használja fel a határon és Ukrajnában. A támogatások másik része a Suhanj! Alapítvány által szervezett napközire fordul, az ő központjukban lehet az időt eltölteni a menekült gyermekeknek, amíg a szüleik adminisztrációs ügyeiket intézik.

A BSI-nél a nevezési díj fizetésével együtt lehet most már választani a támogatandó szervezetek között, egy mozdulattal. Az első évben már több mint 600 futó adományozott ilyen módon a BSI nevezési felületén keresztül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »