Zsarolta és kirabolta szívességi szállásadóját

Zsarolta és kirabolta szívességi szállásadóját

Zsarolta és kirabolta szívességi szállásadóját

A Szolnoki Rendőrkapitányság rablás és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A megalapozott gyanú szerint a férfi bántalmazta és pénzt követelt a neki hajlékot nyújtó tiszasülyi sértettől. A bűnügyi hatóság vádemelést javasol az ügyben.

Hírdetés

Szívességi lakáshasználóként élt a sértett tiszasülyi ingatlanában egy férfi, aki 2020. október 3-án, 19 óra körül pénzt követelt a neki hajlékot nyújtó személytől. Ezt a szállásadó visszautasította, ezért az elkövető tenyérrel és ököllel többször arcon ütötte a férfit. A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor  a sértett 3500 forintot adott át  a részére. A támadó meghallotta, hogy a sértett zsebében pénz csörrent, ezért felszólította ennek átadására is, így további ötszáz forint apróhoz jutott.

Megalapozott volt a gyanú továbbá arra is, hogy a férfi korábban a sértett telefonját erőszakkal követelte, aminek a megfélemlített eleget is tett. Ugyancsak a gyanúsított valósította meg 2020. október 5-én azt a bűncselekményt, amikor a terhelt azzal fenyegette szállásadóját, hogy „el lesz verve”, ha nem adja oda neki a lakhatási segélyt. A fenyegetés hatására a sértett nem merte felvenni a támogatást.

A nyomozók a gyanúsított kihallgatását követően őrizete vették a férfit, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A szolnoki rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »