Zelenszkij szokás szerint elégedetlen, többet, lehetőleg mindent akarna!

Zelenszkij szokás szerint elégedetlen, többet, lehetőleg mindent akarna!

„Ukrajna nyugati szövetségeseinek túl hosszú idő kell ahhoz, hogy a katonai segélyekről döntsenek” – elégedetlenkedett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Reuters hírügynökségnek hétfőn, Kijevben adott interjújában. A tőle megszokott követelőző, pofátlan, kioktató stílusban felvetette annak lehetőségét, hogy szövetségesei közvetlenebb módon is segíthetnének, így például bizonyos körülmények között megsemmisíthetnének Ukrajna területe felett orosz rakétákat.

„Szerényen” kifejtette, hogy minimum 120–130 gépre van szükségük, hogy ellenállást tudjanak tanúsítani az égen, utalva az amerikai F–16-os vadászgépekre, amelyeket reményei szerint hamarosan be is vethetnek a harcokban.

– folytatta, mintha csak arra kérne valakit, adjon kölcsön egy-két tojást, hogy rántottát készíthessen, mert nincs otthon, s az üzlet már bezárt.

„Meg tudják ezt tenni? Biztos vagyok benne, hogy igen. NATO-tagországok támadásának, beavatkozásának számít ez? Nem” – folytatta olyan szuggesztíven Zelenszkij, hogy meggyőző erejét Grigorij Raszputyin, a cári család legendák szerint hipnotikus képességgel bíró híres-hírhedt gyógyítója és tanácsadója is megirigyelhette volna, hozzátéve, hogy Kijev jelenleg tárgyalásokat folytat nemzetközi partnereivel arról, hogy fegyvereiket orosz katonai célpontok ellen vethessék be a határon, illetve orosz területen.

Hírdetés

Ha ugyanis egy NATO-tagország repteréről felszálló NATO-gépek beleavatkoznának a konfliktusba orosz célpontokra lőve, azzal az adott ország, illetve a NATO ténylegesen be is lépne a háborúba. Az pedig egy minden eddiginél pusztítóbb harmadik világháború kitörését jelentené.

Ez lenne a dögöljön meg a szomszéd tehene is Zelenszkij módra. S hogy miért nem csodálkozhatunk ezen? Talán azért, mert aki ekkora veszteségek mellett a béketárgyalások helyett kész a saját népét, országát feláldozni, annak miért fájna más országok pusztulása? S hogy ehhez öngyilkos módon miért lennének készek asszisztálni a Nyugat egyes háborús lázban égő vezető politikusai, az csak azt bizonyítja, hogy még Zelenszkijnél is inkább elvesztették a józan ítélőképességüket és a legelemibb önvédelmi reflexeik sem működnek már.

Ennek kell véget vetni az EP-választásokon, amíg még nem késő…

(NZS/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »