Zarándokok vesztették életüket egy mexikói buszbalesetben

Legalább tizenkilenc zarándok életét vesztette és harmincketten megsérültek pénteken Mexikó központi részén egy buszbalesetben – közölték a helyi hatóságok.

#LOÚLTIMO TRÁGICO ACCIDENTE EN JOQUICINGO

Un autobús que trasladaba a peregrinos de #Michoacán rumbo a Chalma perdió el control y se impactó en una casa en San José El Guarda, #Joquicingo, en el tramo carretero a Malinalco, #Edomex. 19 muertos y 28 heridos, el saldo preliminar. pic.twitter.com/3wEBJnZF9d

— Emeequis (@emeequis) November 26, 2021

A szerencsétlenség a fővárostól nagyjából száz kilométerre délre található San José el Guarda településen történt, ahol a távolsági busz egy lakóháznak hajtott. Sajtójelentések szerint a jármű fékrendszere meghibásodott.

🔴 #AlMomento
Un camión de pasajeros chocó contra una casa, a la altura de San José El Guarda, #Edomex; dejó al menos 18 muertos y 30 heridos. Cuerpos de emergencia atienden el hecho. pic.twitter.com/w8TvLNf8nw

Hírdetés

— Al Momento 4T (@Almomento4T) November 26, 2021

A busz Michoacán államból tartott egy katolikus zarándokhelyre Chalma településen a központi fekvésű Mexico államban.

A sérülteket kórházba szállították, voltak, akiket légi úton kellett elvinni. A mexikói vöröskereszt szerint tíz mentőautót riasztottak a helyszínre. A sérültek között fiatalkorúak is vannak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »