Vizes Eb – Aranyérmesek a mieink

Vizes Eb – Aranyérmesek a mieink

A magyarok a szám favoritjaként ugrottak vízbe, hiszen az Eb-n eddig Betlehem 5 kilométeren arany-, 10 kilométeren pedig bronzérmet nyert, Fábián a rövidebb távon lett harmadik, Rasovszky pedig az olimpiai táv aktuális világbajnoka.

Az aranyérmes magyar csapat, Betlehem Dávid, Fábián Bettina, Szimcsák Mira és Rasovszky Kristóf a nyíltvizi úszás csapatversenyének eredményhirdetésén a belgrádi vizes Európa-bajnokságon 2024. június 15-én. MTI/Derencsényi István

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.

Ebben a versenyben nagy világversenyen első alkalommal diadalmaskodott a magyar csapat.
   
A válogatott így négy dobogós helyezéssel zárta a szakág küzdelmeit: korábban Betlehem Dávid 5 kilométeren arany-, 10 kilométeren bronzérmet nyert, míg Fábián Bettina 5 kilométeren lett harmadik.
   
A mieink a szám favoritjaként ugrottak vízbe, hiszen az Eb-n eddig Betlehem 5 kilométeren arany-, 10 kilométeren pedig bronzérmet nyert, Fábián a rövidebb távon lett harmadik, Rasovszky pedig az olimpiai táv aktuális világbajnoka.
   
Gellért Gábor szövetségi kapitány szokás szerint a két lány, két fiú összeállítást választotta, és a korábbi világversenyekkel ellentétben ezúttal nem kellett izgulnia, a harmadikként úszó Betlehem ugyanis tönkreverte a mezőnyt, és majd 20 másodperces előnnyel váltott Rasovszkyval, akinek nagyjából csak annyi volt a feladata, hogy „ne tévedjen” el és behúzza a diadalt. Az olimpiai ezüstérmes természetesen magabiztosan hozta ezt, megszerezve ezzel a sporttörténeti sikert.

Hírdetés

    Eredmények,

    nyíltvízi úszás, csapatverseny, 4×1500 m, Európa-bajnok:
    ——————————————————–
   MAGYARORSZÁG (SZIMCSÁK MIRA, FÁBIÁN BETTINA, BETLEHEM DÁVID, RASOVSZKY KRISTÓF) 1:06:07.7 óra

2. Olaszország 1:06:28.6

3. Franciaország 1:06:51.7
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »