4979 közúti baleset történt az idei évben

4979 közúti baleset történt az idei évben Mészáros Richárd2024. 06. 18., k – 15:02

Már 4979 közúti baleset történt az idei évben, 112 ember vesztette életét, 326-an súlyos sérüléseket szenvedtek. A halálos áldozatok között 12 motorkerékpáros, 26 gyalogos és egy kerékpáros volt – tájékoztatott Roman Hájek, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hírdetés

A héten közúti ellenőrző akciókat tart a Roadpol, főleg az ittas és tudatmódosító szer hatása alatt levő járművezetőkre összpontosítanak. „Az ittas vezetés bűncselekménynek minősül, melyért akár egy év szabadságvesztés is kiszabható” – figyelmeztetett ismételten a rendőrség. Hájek hozzátette, a rendőrség nem ismer pardont az ilyen ügyekben.

„A kerületi rendőrkapitányságok a legfrekventáltabb helyeken és időben tartanak ellenőrzéseket, ahol a legtöbb baleset történik. A fokozott ellenőrzési akciók június végéig tartanak” – folytatta Hájek. Több rendőr lesz az utakon a tanévzáró napján is, főleg az iskolák környékén.

A rendőrség további akciókat készít elő, a cél a balesetek és a halálos áldozatok számának csökkentése, és ismételten mindenkit óvatosságra és körültekintésre int az utakon.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »