Vidítsátok fel a szomorú szemű gyerekeket!

Vidítsátok fel a szomorú szemű gyerekeket!

Cigány családok kaptak menedéket négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen: Szamosszegen, Nábrádon, Máriapócson és Hodászon. Az Ukrajnából menekült családok gyermekei számára az Aranyalma Páros tartott foglalkozásokat.

Gebri Detti, az Aranyalma Páros tagja hívott fel telefonon – olvasható Orosz Rita, a Nyíregyházi Egyházmegye cigánypasztorációs koordinátora beszámolójában. – Ahogyan sokan mások, ő is azt kérdezte, mivel, hogyan tudnak segíteni a menekülteknek.

Talán kicsit megütközött a válaszomon: vannak önkéntesek, egyelőre elegendő a szálláshely, hála Istennek, adományok is érkeznek. Ti mást tudtok, és épp arra van szükség: vidítsátok fel a szomorú szemű gyerekeket!

Az Aranyalma Páros azonnal szervezésbe kezdett, s tudtak szakítani ránk két napot. Négy településen tartottak foglalkozást a menekült családok gyermekeinek.

Szamosszegen, Nábrádon, Máriapócson és Hodászon csupa cigány család kapott menedéket. Én magam mindegyik helyen rácsodálkoztam arra a fáradhatatlan szeretetre, amellyel a befogadók körülölelik ezeket a családokat – írja Orosz Rita. – Amit csak lehet, biztosítanak számukra. Ez a sok-sok adakozónak is köszönhető.

Hírdetés

Dettinek és Zsoltinak köszönhetően még a szülők és nagyszülők is fel tudtak oldódni egy kis időre.

„Egy órácska foglalkozás a gyerekekkel, akik most az iskolából is kimaradnak, egy beszélgetés a felnőttekkel csodát tehet. Bizonytalanság, reménytelenség közepette minden jó szó számít! Gyertek, ajándékozzátok az időtöket, a tudásotokat! Mindenki tud segíteni valamivel!” – biztat mindenkit Orosz Rita.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Orosz Rita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »