Vb-elődöntős és olimpiai résztvevő a női vízilabda-válogatott

Vb-elődöntős és olimpiai résztvevő a női vízilabda-válogatott

Ötméteresekkel legyőzte a címvédő Hollandiát a magyar válogatott a katari világbajnokság negyeddöntőjében.

A világbajnoki negyeddöntőben Hollandia ellen játszott a női vízilabda-válogatott, a tét nemcsak az elődöntő volt, hanem a biztos olimpiai részvételi jog is. Mihók Attila együttese végig irányította a játékot a világbajnoki címvédő, friss Európa-bajnok ellen, és a félidőben már 4-2-re vezetett.

Hírdetés

A folytatásban még kiegyenlítettek a hollandok, de utána ismét kétgólos lett a magyar vezetés, és közben Magyari Alda is remekül védett. Alig három perccel a vége előtt is 8-6-ra vezetett a válogatott, de a hajrát a hollandok bírták jobban, és 7 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek (8-8).

Jöhettek a mindent eldöntő ötméteresek. A magyarok közül Szilágyi, Gurisatti és Leimeter is kipontozódott a lövők közül, de a többiek sem hibáztak: Keszthelyi, Garda, Parkes, Máté és Rybanska is betalált, míg az utolsó, ötödik holland kísérletet Magyari hárította. Így a magyar válogatott bejutott a világbajnoki negyeddöntőbe, ahol az olasz–görög párbaj győztese lesz az ellenfele. És két nap múlva úgy szállhat Dohában medencébe, hogy az olimpiai részvételt is kiharcolta.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »