Vb-2022 – Brazília parádés első félidővel a nyolc között

Vb-2022 – Brazília parádés első félidővel a nyolc között

Brazília csapata negyeddöntőbe jutott a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a hétfő esti nyolcaddöntőben 4–1-re legyőzte a dél-koreai válogatottat.

A dél-amerikai együttes hatalmas lelkesedéssel és szemet gyönyörködtetően futballozott, amire nem volt ellenszere az ázsiai gárdának. A brazilok Vinícius Junior pazar bokamozdulatának és Neymar 11-esének köszönhetően szűk negyedóra után már két góllal vezettek. A szünetig még Richarlison és Pacquetá lőtt gólt meseszép akció végén. A dél-koreaiak nem veszítették el a lelkesedésüket, és a második játékrészben addig küzdöttek, amíg Paik Szunk Ho megszerezte a becsületgóljukat.

A legnagyobb favoritnak tartott Brazília az első negyeddöntőben, pénteken 16 órától majd az előzőn vb-n ezüstérmes Horvátországgal találkozik.

Hírdetés

A csoportmeccsek során megsérült két brazil kulcsember, Danilo és Neymar is visszatért a csapatba, így mindössze egy helyen tért el a kezdő tizenegy attól, ahogyan a csoportkörben első meccsükön felálltak a brazilok. Az egy hiányzó, Alex Sandro volt, aki szintén sérülés miatt esett ki, de már az egész tornára. A védelemben Eder Militao lett a plusz ember, viszont Danilónak át kellett mennie a hátsó alakzat bal oldalára.

Mielőtt bármilyen erőviszony vagy játék kialakult volna, a brazilok gyors góllal jó rajtot vettek, majd büntetőből percek alatt megduplázták az előnyüket. A dél-koreai csapat ezt követően erejét és koncentrációját vesztve üldözte riválisát, nem túl nagy sikerrel és lelkesedéssel. Alisson számára egyetlen távoli átlövés jelentett izgalmat, amit látványos vetődéssel hárított a brazil kapus. A mezőnyben honfitársai kedvükre cseleztek, passzoltak, élvezték a játék minden másodpercét, és úgy növelték a szünetig négygólosra az előnyüket, hogy a különbség még ennél is nagyobb lehetett volna, hiszen több helyzet is adódott előttük.

A szünetben az ázsiai csapat rendezte sorait, akcióit már el tudta vinni a brazil kapu előterébe, és ott helyzetet is kidolgozott. Az 58. percben dél-koreai lehetőségek sora maradt ki, de szűk húsz perccel később egy átlövéssel már összejött a szépítés. A brazilok eközben erősen visszavettek a tempóból, cseréik nem hozták meg a friss erőt a játékba. Mezőnyben pedig képesek voltak bárhol „belehalni” a szépségbe, támadásaikat sokszor túlcifrázták vagy lelassították, így lehetőséget teremtve az ellenfélnek a visszazárásra, a blokkolásra vagy a szerelésre. Amikor pedig ritkán mégis odakerültek kapu elé, hibáztak, de az első félidő nagy különbségét követően ez is bőven belefért nekik.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »