Nagyon valószínű, hogy rosszul húzod le a vécét!

Nagyon valószínű, hogy rosszul húzod le a vécét!

Nagyon valószínű, hogy rosszul húzod le a vécét! Karika Alexandra2024. 04. 18., cs – 19:24

Automatikusan csináljuk, és nem nagyon gondolkodunk rajta. Az orvosok azonban felhívják a figyelmünket, mi történhet, ha rosszul húzzuk le a vécét. 

Az interneten felkapott lett a videó, amelyben egy orvos elmagyarázza, mi történik a vécé lehúzása után. Dr. Karan Raj sebész és a Sunderlandi Egyetem oktatója a Tiktokon tett közzé egy rövid tájékoztatót arról, hogy milyen veszélyeket rejt ez a hétköznapi cselekedet. Ahogy a Lad Bible írja, a cikk elolvasása után jobb, ha kétszer is meggondolod, melyik módszert választod.  

Az orvos magyarázata felháborodást keltett, méghozzá jogosan – hiszen kevesen gondolnak bele, mi történik, mikor lehúzzák a vécét. Karan szerint egyáltalán nem higiénikus felhajtott fedéllel lehúzni a vécét. A szakértő szerint ilyenkor egy „tomboló baktériumvulkán” keletkezik – a név magáért beszél.  

Hírdetés

Minden alkalommal, amikor nyitott fedéllel öblítesz, a csészéből temérdek kórokozó kerül a fürdőszobában lévő különböző tárgyakra, például a törölköződre, vagy akár a fogkefédre. 

Az orvos állításait olyan kutatásokra alapozza, amelyekben a tudósok megállapították, hogy a cseppek 2 m/s sebességgel képesek mozogni, és mindössze nyolc másodperc alatt 1,5 méter magasra is feljutnak. A legrosszabb, hogy a részecskék akár több percig is a levegőben maradnak. Ennyi idő alatt a kórokozóknak sikerül szinte az egész fürdőszobát elfoglalniuk.  

A megoldás azonban egyszerű: hajtsd le a fedelet! Dr. Raj azt tanácsolja, hogy rendszeresen tisztítsuk a vécét, és a személyes tárgyakat tartsuk tőle minél legtávolabb.  

(cas.sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »