Varga Judit: a Fidesz Európa legerősebb pártja és megkerülhetetlen nemzetközi tényező

Varga Judit: a Fidesz Európa legerősebb pártja és megkerülhetetlen nemzetközi tényező

A Fidesz tisztújító kongresszusán felszólalt Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, Kövér László házelnök, Kocsis Máté frakcióvezető és Deutsch Tamás, a párt európai parlamenti delegációjának vezetője is.

A Fidesz Európa legerősebb pártja és megkerülhetetlen nemzetközi tényező, amely mások lelkiismeretének hangján szólal meg – mondta a kongresszuson Varga Judit volt igazságügyi miniszter, országgyűlési képviselő, a parlament uniós ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke, aki a Fidesz európai parlamenti listavezetője lesz, most pedig Szita Károly kaposvári polgármester társaságában a küldöttgyűlés levezető elnöke.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke arról beszélt, hogy 79 évvel ezelőtt alakult meg a KDNP. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, hogy a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme a feladatuk.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a nemzetpolitika általa Kopernikusz-inak nevezett fideszes fordulatát méltatta.

Hírdetés

Kövér László házelnök a Fidesz Országos Választmányának vezetőjeként az elmúlt két évből egyebek mellett felidézte az orosz-ukrán háborút és annak gazdasági következményeit, bírálta az Európai Unió szankciós és migrációs politikáját, továbbá a jogállamisági eljárásokat, az uniós támogatások visszatartását, Soros Györgyöt és az ellenzéket.

A Fidesz alelnöke, Kubatov Gábor alkalmatlannak nevezte Gyurcsány Ferenc DK-elnököt és Karácsony Gergely budapesti főpolgármestert.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is az ellenzéket kritizálta, amely szerinte úgy táncol, ahogyan Soros György és a brüsszeli elit fütyül. Megemlítette a formálódó szuvereintásvédelmi törvényt, amelynek alapján bűncselekménynek minősül majd, ha valaki külföldről fogad el pénzt a választási kampányához.

A Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője szerint a brüsszeli bürokraták fanatikus háborús agitárokká váltak, illetve migránsgettókat hoznának létre és felszámolnák a magyar gyermekvédelmi törvényt, miközben törvénysértő módon visszatartják a Magyarországnak járó uniós támogatásokat. Változásra van szükség Brüsszelben – jelentette ki Deutsch Tamás.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »