Van, amelyik nem méri jó a lázat, melyik a legjobb? Digitális lázmérők tesztösszefoglaló

Van, amelyik nem méri jó a lázat, melyik a legjobb? Digitális lázmérők tesztösszefoglaló

Ember legyen a talpán, aki a téli hideg hónapokban megússza megfázás, nátha, influenza nélkül. Amikor ilyen betegségekkel küzdünk, gyakran kerül elő otthon a családi lázmérő. A lázmérőnél a legfontosabb, hogy pontosan mutassa a testhőmérsékletet. Digitális lázmérő tesztünkből kiderül, hogy egyáltalán nem mindegyik működik jól, az egyik legdrágább, 19 ezer forintos lázmérő például nem méri pontosan a lázat. De fontos tudnunk, melyik bírja, ha leejtik? Melyik az, amelyiknek nem cserélhető az eleme? Melyik a legjobb? 31 digitális lázmérőt rangsoroltunk.

Alecto, Beurer, Braun, Chicco, dm Market, Domotherm, Famidoc, Geratherm, Hartmann, Hetaida, Laica, Livsane, Medisana, Microlife, Omron, ProfiCare, TrueLife – 17 márka 31 digitális lázmérőjét teszteltük nemzetközi partnereinkkel. A digitális lázérők mindhárom típusa megtalálható a tesztelt termékek között: kontakt (18 db), érintésmentes (7 db), fülhőmérő (6 db).

Mosógépet, kávéfőzőt, porszívót, hűtőt, air fryert vennél? Több ezer terméket hasonlítottunk össze, hogy Neked ne kelljen. Segítünk jól választani!Teszteremények a Tudatos Vásárlón

A mérés pontossága és megbízhatósága számított bele legnagyobb arányban a végeredménybe (30-30%-kal). Ugyanis nem csak az a fontos, hogy egyszer-egyszer pontosan mérjünk egy lázmérővel, hanem hogy számíthassunk arra, hogy mindig a lehető legpontosabb értéket mutatja számunkra.

Légy szupertagunk, és már nézheted is az eredményeket!

A teszteredmények azt mutatják, hogy sajnos akad bőven megbízhatatlan termék.

Hírdetés

Az Omron GentleTemp 521 fülhőmérője például közel sem mért pontosan, ráadásul mintha ad hoc prezentált volna egy-egy számot, mert többször egymás után mérve mindig mást láttak a tesztelők a mutatóján. Ha azt gondolnánk, hogy ez biztosan egy olcsó termék, így nem csoda, hogy nem túl minőségi, tévednénk. Az egyik legdrágább tesztelt lázmérő, mely 19 000 Ft-os átlagáron volt kapható a tesztelés idején.

Akkor biztosan jobb, ha magát a márkát elfelejtjük úgy ahogy van. Nos, ez így nem igaz: az Omron Flex Temp Smart MC-343F-E kontakt lázmérő például már teljesen elfogadható eredményeket produkált, és 4000 Ft-os átlagáron kapható. Mint már annyi tesztünkből, most is kiderült, hogy

nem érdemes csupán a márka alapján döntenünk,ne gondold, hogy a drágább a jobb,árban óriási a szórás: a tesztelt termékek átlagára 1 500 és 25 000 Ft között mozgott a tesztelés idején,összesítésben az első 3 helyen kontakt lázmérők végeztek 3-4000 Ft-os átlagáron.Légy szupertagunk, és már nézheted is az eredményeket!Nem mindegyik digitális lázmérő bírja, ha leejtik

A pontos és megbízható mérésen túl pontoztuk a digitális lázmérők használhatósági szempontok szerint is, például úgynevezett ejtésvizsgálatot is végeztek a laborban. Ebből kiderült, hogyan működik a lázmérő elejtés után, ami bizony könnyen előfordul.

A tesztelt lázmérők többsége jól bírja az esést, akadt azonban néhány termék, amit jobb, ha nem ejtünk el véletlenül se, mert utána már nem mér pontosan. Nem bírta a leejtést például a Medisana TM A79 érintésmentes vagy a Domotherm Rapid kontakt hőmérő. A Medisana terméke elejtés nélkül is kifejezetten gyengén teljesített, ami a pontos mérést illeti.

A legjobb lázmérők nem a legdrágábbak

A tesztelt termékek átlagára 1 500 és 25 000 Ft között mozgott a tesztelés idején. Összesítésben a legjobbak között, az első három helyen kontakt lázmérők végeztek 3-4000 Ft-os átlagáron.

A pontos teszteredményeken túl, további érdekességeket is megtudhatunk a részletes termékoldalakon. Például, hogy melyik termék mennyivel hajlamos eltérni a pontos adatoktól, vagy hogy van olyan, amelyiknek nem cserélhető az eleme. Hogy van ilyen is? Bizony, az Alecto BC-19 kontakt lázmérő gyártója úgy gondolta, jó lesz az úgy. Na, ez például biztosan nem lesz egy többgenerációs termék.

Légy szupertagunk, és már nézheted is az eredményeket!

Ez a poszt Van, amelyik nem méri jó a lázat, melyik a legjobb? Digitális lázmérők tesztösszefoglaló először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »