A rendőrség szerint gond van az új Sió-zsilippel

A rendőrség szerint gond van az új Sió-zsilippel

Az új turistalátványosságról hiányzik a megfelelő korlátrendszer, a figyelmeztető tábla és a mentőeszköz is.

Siófokon a regisztrált bűncselekmények száma tavaly a 2022. évihez viszonyítva 5,6 százalékkal csökkent: 826-ról 780-ra – derül ki a városi rendőrkapitány beszámolójából, amit egyhangúlag fogadott el a képviselő-testület.

Hírdetés

A városban súlyos, kirívó bűncselekmény 2023-ban nem történt, az online térben elkövetett bűnesetek száma viszont Siófokon is emelkedik. A bűnügyi és közlekedési helyzetet javítja, hogy már 290 egységből álló városi kamerarendszer napi segítséget ad a felderítésben és megelőzésben, továbbá a bíróságok is perdöntő bizonyítéknak tekintik a felvételeket. A rendőrség a rendszer bővítését szorgalmazza, például azokon a területeken, ahol új turista-szálláshelyek létesültek az utóbbi időben – írja a hirbalaton.hu.

Lengyel Róbert polgármester bejelentette: zajlanak a tárgyalások a város és a rendőrség között arról, hogy – egy sok évvel ezelőtt már bevált gyakorlatot újraélesztve – a nyári szezonban a délutáni, esti, vagy akár az éjszakai órákban állandóan legyen jelen egy gyalogos rendőrjárőr páros a belvárosban a város finanszírozása révén, többek között a városközpont padjait elfoglaló hajléktalanok megrendszabályozása érdekében.

A hatóságilag kijelölt siófoki fürdőhelyeken belül egyetlen vízbefulladás sem történt tavaly – közölte Horváth László ezredes, a balatoni vízirendészet vezetője. számolt be. A polgármester felvetésére az impozáns és turistacsalogató új zsilipet a vízirendőrség átnézte biztonsági szempontból, és több hiányoságot észlelt, így például nincs megfelelő korlátrendszer, figyelmeztető tábla és mentőeszköz. A vízirendőrök jelzéseit a vízügy nem fogadta el, pedig állampolgári bejelentések is érkeztek. Mindenesetre a meder felőli részre, ami még a vízirendészet illetékességi területe, kihelyeztek mentőeszközöket.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »