Válaszd a szakközépiskolát, és havi 50 euróban, ingyenes kollégiumban és utazásban részesülsz

Válaszd a szakközépiskolát, és havi 50 euróban, ingyenes kollégiumban és utazásban részesülsz

Nagyszombat Megye Önkormányzatának magyar képviselői arra biztatják a magyar középiskolákba készülő diákokat, hogy válasszák a Nagyszombat megye által fenntartott valamelyik középiskolát, ahol kedvezményekben részesülnek.

A duális képzést vagy hiányszakmát választók számára kedvezménycsomagot állítottak össze, amely a következőkből áll:

Nagyszombat Megye Önkormányzata 45 megyei középiskola fenntartója, amely intézmények a 2023/2024-es tanévben összesen 4567 helyet kínálnak a tovább tanulni vágyó új diákoknak.

Az említett iskolák közül 11 a teljes egészében, vagy részben magyar tanítási nyelvű, amelyekben 61 tanulmányi szakon mintegy 1350 hely várja az új elsősöket. Az érvényes rendelkezések értelmében az alapiskolák végzős tanulói 2023. március 20-ig küldhetik el jelentkezéseiket a kiválasztott középiskolákba.

Hírdetés

“A kedvezményekkel motiválni szeretnénk a munkaerőpiacon hiányszakmának számító és nagyon is keresett – kőműves, hentes, női szabó, fémmegmunkáló, kertészeti őstermelő és szolgáltató, mezőgazdasági vállalkozó vagy egészségügyi asszisztens(gyakorlati nővér) – szakmákat választó fiatalokat. Ezen szakmák jegyzékébe az új évtől besoroltuk a biotechnológia, gyógyszerészet és vegyipari folyamatkezelő szakokat is”

– tájékoztatta a Körképen Berényi József, a Szövetség-Aliancia megyefőnök-helyettese.

Az iskoláik teljes jegyzéke a „Kam na strednú v Trnavskej župe? – Hová menjek középiskolába Nagyszombat megyében?” című kiadványkban tekinthető meg és itt érhető el. A magyar tanítási nyelvű iskolákat bemutató információk a 154-ik oldaltól kezdődően találhatók meg.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »