Valantin-nap elõestéjén leégett a temesvári virágpiac: a polgármester az igazgató lemondását kéri

Szombat éjszaka 2 óra után kezdett lángolni a 700-as Piac virágcsarnoka, s a kiérkező 6 tűzoltóautó és 30 tűzoltó alig egy óra alatt el is oltotta a lángokat. Így a tűz nem terjedt át a közelben lévő virágüzletekre, a tejcsarnokra vagy a szomszédos voltokra, de a kár így is nagyon jelentős: ugyanis a Valentin-napra felhalmozott virágok, s fából készült piaci asztalok, illetve a csarnok nem tűzálló része megsemmisült – írja a Nyugati Jelen.

A tűzoltóság szerint a tüzet egy elektromos kábel okozhatta.

A piac látványa a tűzvész után. Fotó: Radu Constantin/ Facebook via Adevarul.ro. A piac látványa a tűzvész után. Fotó: Radu Constantin/ Facebook via Adevarul.ro.

Hírdetés

A lap arról is beszámolt, hogy Temesvár polgármestere, Dominic Fritz, miután szombat reggel meglátogatta a helyszínt, a következőket nyilatkozta:

„A 700-as Piac csarnoka nem biztosít elfogadható körülményeket a virágárusoknak, akik otthonról hozott hősugárzókkal melegítettek. A virágcsarnok az elemi tűzvédelmi szabályok be nem tartása miatt égett le. Az okozott kár mértékét és a felelősöket a hatóságok fogják megnevezni a vizsgálat nyomán. Felszólítom a Piacok Vállalat igazgatótanácsát, hogy még ma üljenek össze és mondassák le Nasleu igazgatót, akinek hozzá nem értése és közömbössége emberéletekbe kerülhetett volna” – nyilatkozta Dominic Fritz polgármester.

Ionuţ Nasleu két éve vezeti a piacokat működtető vállalatot és ezalatt 2,5 millió lejnyi veszteséget halmozott fel. Miután Dominic Fritzt megválasztották a város polgármesterének, egyszer már lemondásra szólította fel Ionut Nasleu igazgatót a minősíthetetlen tartalmú politikai kijelentései miatt, de a volt PRM-s, újdonsült PNL-s politikus akkor ezt megtagadta. (Nyugati Jelen)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »