Vádemelési javaslatot akar benyújtani a nyomozó Robert Fico ellen

Vádemelési javaslatot nyújtott be a nyomozó Robert Fico volt miniszterelnök, Robert Kaliňák volt belügyminiszter (mindketten Smer-SD) és mások ellen az Alkony (Súmrak) ügyben. A javaslatot hétfőn, augusztus 1-jén nyújtotta be a különleges ügyészségre – tájékoztatott a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP).

A hivatal továbbá közölte, hogy a különleges ügyész helyettese visszaadta az ügyet a nyomozónak azzal az utasítással, hogy további bizonyítékokkal egészítse ki. A volt miniszterelnök és a volt belügyminiszter mellett Norbert B. nyitrai vállalkozó és Tibor G. volt rendőrtiszt ellen is vádemelési javaslatot tett a nyomozó.

„Eljárási hiba, valamint további bizonyítékok csatolása miatt az ügyészség visszaadta az ügyet a nyomozónak” – közölte az ügyészség.

Hírdetés

Az ügyészség tájékoztatása szerint a panaszokkal kapcsolatos ügyészi eljárás nem késett, azokról határidőn belül döntöttek.

„A főügyész azonban kifogást emelt a késve benyújtott panasz miatt az felügyelő ügyésznél, hogy kizárja az eljárás gyorsaságával kapcsolatos kételyeket, akkor is, ha azok nem megalapozottak. Az ügyiratot azonnal áttanulmányozta” – tette hozzá az ügyészi hivatal.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója áprilisban büntetőeljárást indított az Alkony-ügyben Robert Fico volt miniszterelnök és Robert Kaliňák volt belügyminiszter ellen bűnözői csoport létrehozása, támogatása, hivatali jogkörrel való visszaélés, kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetése miatt. Norbert B. nyitrai üzletember és Tibor G. volt rendőrtiszt ellen is eljárás indult az ügyben.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »