Ursula von der Leyen Lengyelországba látogat

Ursula von der Leyen Lengyelországba látogat

Ursula von der Leyen Lengyelországba látogat Mészáros Richárd2024. 09. 18., sze – 20:08

Donald Tusk lengyel kormányfő meghívására az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen felkeresi Lengyelország árvíz sújtotta térségeit – jelentette be szerdán a brüsszeli testület szóvivője.

Arianna Podesta tájékoztatása szerint von der Leyen csütörtökön látogat a délnyugat-lengyelországi Wroclawba, ahol felméri a súlyos áradások és esők okozta károkat, valamint Tusk mellett találkozik Petr Fiala cseh és Robert Fico szlovák miniszterelnökkel, illetve Karl Nehammer osztrák kancellárral is. 

Hírdetés

A Kelet-Közép-Európában pusztító árvizeknek már több mint 20 halálos áldozatuk van, a varsói pedig kormány szükségállapotot hirdetett az érintett területeken.

Kapcsolódó cikkünk

Donald Tusk lengyel miniszterelnök meghívására Robert Fico (Smer) miniszterelnök  csütörtökön a lengyelországi Wroclawba utazik. Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, Petr Fiala cseh miniszterelnökkel és Karl Nehammer osztrák kancellárral találkozik – tájékoztatott szerdán a kormányhivatal sajtóosztálya.

Az elfogadott intézkedések, az árvizek következményeinek felszámolása is téma lesz a megbeszélésen. Az elmúlt napokban nemcsak Szlovákiát, hanem Csehországot, Lengyelországot és Ausztriát is áradás sújtotta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »