Ülést tartott az ukrán római katolikus egyház ifjúságpasztorációs bizottsága

Ülést tartott az ukrán római katolikus egyház ifjúságpasztorációs bizottsága

Október 4–5-én a volhíniai Kiverci adott otthont az ifjúságpasztorációs bizottság rendes ülésének. A találkozón, amelyet a Jézus Szíve-plébánián tartottak, a kijev-zsitomiri, a lvivi, a munkácsi, a kamenyec-podolszkiji és a lucki egyházmegye ifjúsággal foglalkozó lelkipásztorai és egyházmegyei fiatalok vettek részt. A bizottság tagjait Vitalij Skomarovszkij püspök látta vendégül.

A munkácsi egyházmegyét Fizer Jenő atya képviselte. A találkozó az Ukrajnáért mondott imával és szentmisével kezdődött a templomban.

Az ülés első napján a lelkipásztorok a fiatalokkal együtt bemutatták a 2022. februárjától októberéig végzett tevékenységeiket: a hivatások lelkipásztori gondozását, a kiskorúak védelmét és a nevelés hetét.

Hírdetés

Különös figyelmet fordítottak a 2023-as lisszaboni ifjúsági világtalálkozó előkészítésére. A bizottság ismételten hangsúlyozta a jövőbeli résztvevők felkészítésének szükségességét, amiben segítséget nyújtanak a világtalálkozóra vonatkozó anyagok, amelyeket havonta tesznek közzé a bizottság honlapján. Végül Valdemar Slyakhta atya tartott előadást, megosztva az ifjúság körében végzett lelkipásztorkodással kapcsolatos tapasztalatait.

Másnap a bizottság tagjai átnézték az alapszabályt, és olyan változtatásokat eszközöltek benne, amelyek jobban megfelelnek az ukrajnai ifjúságpasztoráció jelenlegi helyzetének. Sok időt szenteltek annak, milyen legyen az a fiatal, aki képviseli az egyházmegye ifjúságát, mi kell hogy jellemezze azt a segítőt, aki egy ifjúságért felelős lelkipásztorral együtt érkezik egy bizottság ülésére. Ezek után kidolgozták a bizottság következő öt évre szóló cselekvési tervét. Végül meghatározták a következő ülés időpontját, amely 2023. február 7–8-án lesz.

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye/rkc.org.ua

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »