Ülésezett a Hierarchák Tanácsa, a Görögkatolikus Metropólia döntéshozó testülete

Ülésezett a Hierarchák Tanácsa, a Görögkatolikus Metropólia döntéshozó testülete

Április 11-én tartotta soron következő ülését a Metropóliai Hivatalban a Hierarchák Tanácsa, mely a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház (Görögkatolikus Metropólia) legfőbb döntéshozó testülete. A Debrecenben működő Érseki Hivatalban imaórával indult a nap.

A Hierarchák Tanácsa tagjai a magyar görögkatolikus főpásztorok: Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke, Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye püspöke és Keresztes Szilárd nyugalmazott hajdúdorogi megyéspüspök.

Jelen volt az Apostoli Nunciatúra nevében Michael W. Banach, aki köszöntőjével és hozzászólásaival segítette a görögkatolikus püspökök tanácskozását.

Hírdetés

Az ülésen elsődleges téma volt a Görögkatolikus Metropólia 2023-as zárszámadása és 2024-es költségvetése, emellett a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolát érintő kérdések is felmerültek: vizsgaközpont létrehozásáról, képzésekről, pedagógus továbbképzésekről és külföldi tanulmányi ösztöndíjakról is egyeztettek. A metropóliai bizottságok aktuális kérdései mellett Máriapócs helyzetét is megvitatták az egyházi vezetők.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »