Ukrajnában a szupermarketekben ezentúl mosott burgonyát árusítanak

Ukrajnában a szupermarketekben ezentúl mosott burgonyát árusítanak

Ukrajnában a Novus, a Megamarket és a Fozzy Group nagy kiskereskedelmi láncok csak mosott burgonya értékesítésére térnek át a szupermarketekben.

Ezt a burgonya feldolgozásához szükséges berendezéseket szállító Tolsma Technik igazgatója, Oleszj Kapitancsuk nyilatkozta a professzionális burgonya XI. Holland-ukrán fórumán – írja az agro-business.com.ua.

„A fejlett országokban a szupermarketekben nem árulnak mosatlan burgonyát.

Egyes ukrán hálózatok kijelentették, hogy idővel át akarnak térni a mosott burgonyára. Magasabb színvonalra akarnak lépni. Ezek a Novus, a Megamarket és a Fozzy Group márkák” – mondta Kapitancsuk.

Hírdetés

A szakértő úgy véli, hogy a mosott burgonya kereskedelmére való áttérést az ukránok alacsony vásárlóereje akadályozza, illetve az, hogy a burgonyatermelők nem hajlandóak komoly beruházásokat eszközölni a termékek termesztése, betakarítása és tárolása terén.

A növénytermesztésben számos hiba felmerülhet. 

Ennek elkerülése érdekében a termelőknek többet kell befektetniük az egészséges burgonyamagokba, növényvédő szerekbe, termesztési, betakarítási és tárolási berendezésekbe.

A Tolsma Technik szerint Ukrajnában jelenleg csak három cég foglalkozik ipari burgonyamosással. Közülük kettő a Zsitomiri régióban, egy pedig Kijevben.  

Ezek a cégek évente 5,5 ezer tonna mosott burgonyát adnak el ukrán szupermarketekben.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »