Újra itt vannak az ingyen ebédek

Újra itt vannak az ingyen ebédek

Május 1-től ismét bevezetik a gyermekek étkezési szokásokra való nevelését célzó támogatását, közismertebb nevén az ingyen ebédet.

Erre minden utolsó éves óvodás és utolsó éves alapiskolás jogosult lesz. A cél nem más, mint elérni, hogy a kötelező óvoda- és iskolalátogatást abszolváló gyermekek megfelelő egészséges és meleg ételhez jussanak és ezzel ránevelődjenek a helyes táplálkozási szokásokra.

Hírdetés

Dotációt azok a gyermekek kapnak az étkezésre, akik az óvoda utolsó évfolyamába vagy alapiskolába járnak. Ez az új támogatás nincs a háztartások jövedelméhez kötve. Azt sem veszik figyelembe, hogy a szülő kap-e adóbónuszt a gyermekére.

Végzős óvodás gyermek esetében a dotáció napi 1,40 eurót tesz ki. Az alapiskolás alsó tagozatos diákok esetében ez az összeg 2,10 euró egy napra. Felső tagozaton a dotáció összege napi 2,30 euró. A támogatás akkor jár, ha a gyermek részt vesz a tanításon és ebédre megy.

Ha a diák individuális tanterv szerint tanul és nem vesz rendszeresen részt az alapiskolai tanításon, ugyanolyan feltételek mellett kapja az étkezési dotációt, mint akik napi rendszerességgel járnak iskolába.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »