Újabb tömbházakat építenének (Kézdivásárhely)

Újabb tömbházakat építenének (Kézdivásárhely)

Kivágták a fákat és lebontották a kézdivásárhelyi kertészet telephelyén lévő üvegházakat. A városnak ez az egyik olyan területe a kevésből, amelyet építkezésre hasznosítani lehet. Elképzelés szerint ANL-tömbházakat építenének a parcella egy részén.

A kézdivásárhelyi kertészet jelenlegi területe csere révén került az önkormányzat tulajdonába, a gokartpályát ajánlotta fel helyette az önkormányzat, különbözetfizetéssel. A csere kérdése először 2006 októberében került a tanács elé, majd ismét 2006 végén. Amint arról 2006. december 23-án a Háromszék beszámolt: „az utolsó napirendi pont keretében a Skat Kart Kft. és az önkormányzat közötti területcseréről döntöttek, a város a magáncégnek adja a tulajdonában lévő gokartpályát, amiért cserébe megkapja a volt téesz egykori üvegházát. A Skat Kartnak tizenhatmillió régi lej értékkülönbözetet kell fizetnie.”

Hírdetés

A városháza akkoriban az 1,14 hektáros üvegház egynegyedét és a kisebb virágházat bérelte az említett cégtől, amely aztán belement a cserébe. A kertészet egy részén Rácz Károly polgármester idejében épült egy új melegház, a régi, üvegből készült – egyébként sem túl jó állapotú – létesítmények viszont tönkrementek, valóságos dzsungel alakult ki a fémkeretes építményeknél, amelyek lebontását a napokban befejezték, kivágva a rengeteg vadon nőtt fát is.

Bokor Tibor polgármestertől megtudtuk: a városháza két fiataloknak szánt, úgynevezett ANL-tömbház építésére szeretne pályázni, és amennyiben sikerrel járnak, a letakarított terület egy részén kapnának helyet. A kézdivásárhelyi önkormányzat tulajdonában alig pár kisebb méretű, még nem hasznosított földterület van, így építkezés tekintetében a mozgástér nagyon kicsi.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »