Újabb márkás árut foglaltak le a határőrök Kárpátalján

Újabb márkás árut foglaltak le a határőrök Kárpátalján

Kárpátalján, a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton újabb márkás ruházat illegális csempészetét akadályozták meg a határőrök.

A határátkelőhöz egy Milánóból hazatérő csernyivci (Чернівці) illetőségű férfi érkezett egy mikrobusszal. 

A sofőr a vámellenőrzéshez a vörös folyosót választotta.  

A vámáru-nyilatkozatban feltüntette, hogy Olaszországban készült női cipőket és ruhákat szállít.

A busz csomagtartójának és a sofőr holmijának részletes ellenőrzése során az ellenőrök 10 kartondobozt találtak a vámáru-nyilatkozatban meg nem határozott külföldi árukkal.

Nevezetesen különböző márkájú és típusú női ruházat és lábbeli volt a dobozokban.

Hírdetés

Összesen 92 darab ruha, 161 pár cipő és ezen felül még 2 férfi karkötőt számoltak össze a vámosok.

A sofőr azonnal megtagadta a talált dolgokat, mondván, hogy azok egy ismerőséhez tartoznak, akinek kérésére Ukrajnába szállította azokat.

A lefoglalt áru értéke szakértő bevonásával további felmérést igényel. Tekintettel azonban mennyiségére és a jól ismert márkákra, az áruk ára jelentősen meghaladja a vámjogszabályok által megengedett összeget – személyenként 500 eurót.  

Például egy pár női Alexander McQueen márkájú cipő ára az interneten 10-15 ezer hrivnyába kerül, míg a spanyol Homers márkájú lábbeli ára 2-5 ezer hrivnya.

Így a buszsofőr az előírt formában nem adta meg a pontos információkat az árukról, amelyek ebben a mennyiségben adókötelesek.

A jelenlegi törvények értelmében a vámosok lefoglalták a márkás árut. A sofőr további sorsáról a bíróság dönt majd – olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »