Dr. Hollósy Tamás: Az élet védelmében. Gondolatok a mai, háborús időkben

Dr. Hollósy Tamás: Az élet védelmében. Gondolatok a mai, háborús időkben

Nyitókép: Körkép.sk

Rohanó, gondokkal terhelt világban élünk, mégis sokan igazolhatjuk, hogy a nagy műszaki fejlődés, tudomány számos területén elért eredmények és a mesterséges intelligencia betörése napjainkban, logikusan az emberi jólét perspektívája felé vezethetne, vagyis egy szebb és jobb jövő felé.

Ennek ellenére nagy „tudásunk“ és a fejlődés csak feszültséget, bizonytalanságot és háborút hozott. Az elért eredmények – finoman szólva – nem az emberek érdekeit szolgálják!

Látjuk és tapasztaljuk, hogy az Unió sorsdöntő hatalmi képviseletének „szellemi“ kapacitását leköti  az emberi kapzsiság, korrupció és hatalmi harc. A neoliberális, mondhatni neo-marxista gondolkodás beteg ideológiákat szült, ilyen a Gender-elmélet is. Kiagyalói ennek követését akarják kierőszakolni a „szabadabb“ jövő érdekében. Hasonlóan a munkaerő hiányt is illegális migránsokkal akarják pótolni. Egyértelműen az európai keresztény kultúra lecserélésén ügyködnek, Mintha egy láthatatlan fátyol vagy köd eltakarná az emberiség szemevilágát, és gátolná az agyműködését is. Talán ez lenne már a jóléti társadalom szellemi  kapacitásának fejlődési csúcsa?

 

Nem látja és nem is akarja látni az emberiség fennmaradásának biztosítékát, és legfőbb feladatát – ez pedig a béke megőrzése! 

Naponta látjuk, és ki kell mondani: a mostani hatalom Európát – a két testvérnép közötti háborús tömegmészárlással járó konfliktus által – belevinné egy világégésbe.

Az egész világ egy végzetes háborús vészhelyzet kialakulásának közvetlen közelébe került. 

Az elért tudományos fejlődés és eredményei, az emberi tudás határait súrolva, szinte kilépne már a földgolyónk vonzásának korlátai közül. Közben nem akarja előtérbe helyezni az élet legalapvetőbb elvét, és ez az emberi élet határtalan védelmének szükségessége! Ez lenne mostanság a legsürgősebb és legfontosabb tennivalónk ezen a Földön! Megvonjuk az emberi magzattól az élethez való jogát, de a biztos halálba hajtjuk bele az emberiséget?

Meggyőződésem, ki kell használni minden lépést annak érdekében, hogy az életet megvédjük. Kell, hogy az élet védelme  minden területen domináljon. Ezt nem sajátíthatják ki semmiféle önző hatalmi csoportok. 

Hírdetés

Semmi sem írhatja felül egyes egyének vagy politikai csoportosulások érdekeit, akik a választóik felhatalmazását kellene, hogy képviseljék. Tevékenységükben el kell érni, hogy rendszeresen elszámolhatóak lehessenek, 

Felmérések igazolják, hogy az Unió lakosságának többsége (több, mint kétharmada) nem ért egyet a jelenlegi EU-s vezetés háborús lépéseivel. Ezért nem lehet, hogy a jelenlegi hatalmi struktúrának bizalmat adjunk a jövőben!

       

Látjuk, ezek mindenáron a háborúra készülődnek, vagyis a saját anyagi érdekeik miatt hajlandók feláldozni népeink – kultúránk életét és jövőjét. 

Nem olyan rég, itt a keleti blokkban emlékezünk, amikor azt kellett énekelni: „és nemzetközivé lesz holnapra a világ“. Ez a mai Egyesült Európai állam kialakításának terve, ahol majd egy nyelv, egy nemzet, egy akarat szolgálja ki egységes gondolat szerint az oligarchák hatalmi vágyait. 

Mi a lehetőség, és mit lehet tenni? Bízom abban, hogy a józan többség győzni fog.

Csak akkor, ha elmegy minden erre jogosult állampolgár júniusban szavazni, és olyanokra adja voksát, akik a békés élet lehetőség megteremtésében nemcsak hisznek, de tetteikkel is bizonyítják a jelölésüket.

Tudjuk, hogy egyedül a háborúk leállításával – tárgyalásokkal lehet a béke útjára lépni. A háború kiszélesítésének útját, lehetőségét ki kell zárni!

Szlovákiában a magyar közösség már bizonyított. Összefogással felsorakoztunk olyan államfő mögé, aki és akinek országa és kormánya is minden valószínűséggel – Magyarország példáját követve – a békés irányzat megtartását hajlandó támogatni.  

  

Van lehetőség arra, hogy kiszélesítsük az ún. csendes békepárti többséget.

Ezért ragadjuk meg az alkalmat, – hasonlóan az Uniós polgáraink többségének akaratával – változtassuk meg az eddigi háborúpárti,  korrupt képviseletet egy életet védő, békepárti képviseletre! Így elérhetjük azt, hogy nyíltan vállaló, szuverén európai államok keresztény gyökereihez visszatérő, erős képviseletté változzon a brüsszeli vezetés, amely leállíthatja az Európa széteséséhez vezető illegális migrációt is.    

A halált és a halál kultúráját az élet védelme kell, hogy cserélje fel az élet minden területén.

 Dr. Hollósy Tamás


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »