Újabb emeletes vonatokon lehet utazni

Újabb emeletes vonatokon lehet utazni

Így a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon két, a ceglédi vasútvonalon már hat KISS jár.

Két újabb jármű emeletes vonat szállítja az utasokat hétköznaponta. Az újszászi vonalon az új motorvonat Szolnokról reggel 5, 10 és 15 órakor, Budapest Keleti pályaudvarról 7:15, 12:15 és 17:15-kor indul. A ceglédi vonalon a Szolnokról 5:40-kor, Ceglédről 15:48-kor, Budapest Nyugati pályaudvarról 14:03-kor és 17:33-kor, valamint a Ceglédről Szolnokra 18:54-kor induló vonatokon utazhatnak KISS motorvonatokkal. A váci vonalon továbbra is tíz, az esztergomi vonalon pedig reggelente egy emeletes vonat közlekedik.

Hírdetés

A vasúttársaság közlése szerint az új járművek népszerűek az utazóközönség körében. Nagy kapacitásúak, a légkondicionált és tágas utastérben a két szinten összesen 600 ülőhely és négy mosdó – ebből az egyik akadálymentesített – található. A kocsikban a kor követelményeinek megfelelő kamera- és utastájékoztató, valamint ülőhelyfoglaltságat mutató rendszer, WIFI, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók is megtalálhatóak. A multifunkciós terekben pedig 4 kerekes szék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi is szállítható.

Jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, összesen 40 KISS állhat forgalomba. Az emeletes motorvonatok elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »