Új városnegyed jön létre a pozsonyi Mlynské nivy mellett 650 új lakóhellyel

Új városnegyed jön létre a pozsonyi Mlynské nivy mellett 650 új lakóhellyel

A befektető J&T Real Estate (JTRE) Downtown Yards néven új negyedet hoz létre Pozsony belvárosában. A projekt, amely több mint 650 lakóhelyet alakít ki, a Košická, Prístavná, Plátenícká és Mlynské nivy közötti részen kap helyet.

A lakópark a Košická utca melletti 8-27 emeletes lakótömbökből és a Plátenícká utca felőli alacsony többfunkciós épületekből áll majd. Ezek közé tartoznak majd a kereskedelmi üzletek, szolgáltatások és kisebb adminisztratív helyiségek, kiegészítve egy fa óvodaépülettel.

„A terület közel kétéves alapos megtisztítása után a történelmi környezeti terheléstől, megkezdődtek a cölöpök beépítésének előkészítő munkái, jelenleg az alaplemez betonozása zajlik”

– magyarázta a fejlesztő. Az első szakasz befejezését 2026–2027-re tervezik.

Föld alatti parkolóhelyek, zöldtetők és parkok

Hírdetés

A beruházó szerint a projekt megfelel a fenntartható, csökkentett forgalmú város elveinek. A parkolás a föld alatt történik, ahol három szinten 1721 parkolóhelyet alakítanak ki. A második ütemben az új negyedet egy 35 emeletes adminisztratív épület teszi teljessé a Košická és a Prístavná utca sarkán.

A fejlesztő elindítja a lakások értékesítését is, miközben két év gyengeség után a lakossági piac érezhető fellendüléséről beszél. „Pozsony belvárosában az új épületek a kamatok emelkedésével is stabil szinten tudták tartani áraikat” – állapította meg.

Az új negyed lakóinak változatos szolgáltatások állnak majd rendelkezésükre, valamint egy kizárólag a lakók számára kialakított tér is. „Közösségi könyvtár, moziterem vagy a tinédzserek számára játszótér áll majd a lakástulajdonosok rendelkezésére” – tette hozzá a befektető, hozzátéve, hogy a lakók családi összejövetelekre vagy környékbeli tevékenységekre használhatják ezt a teret.

A növényzet 6100 négyzetméteres területet fed le, beleértve a Plátenícká utca újjáélesztett eredeti fasorát és annak Prístavnáig való meghosszabbítását, valamint a Košickán lévő fasort. Az épületek tetején zöldfelületet létesítenek, ez az első ütemben több mint 2000 négyzetméter lesz.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »