Új köntöst kapott a komáromi VMK előtti tér

Új köntöst kapott a komáromi VMK előtti tér

A több hónapig tartó munkálatok erdeményeként teljesen megújult a sokáig elhanyagolt állapotban levő közterület az Egressy Béni Városi Művelődési Központ (VMK) előtt. Cseh Gábor alkotásának köszönhetően pedig egy újabb köztéri szoborral gazdagodott Komárom.

A járó- és ülőfelületen túl új facsemetéket ültettek ki a VMK elé, s emellett akadálymentesítetté vált a megújuló lépcsőzet is. „Azt hiszem, hogy ebből majd egy új közösségi tér alakul ki. Szeretnénk, hogy ha megtelne emberekkel, főleg fiatalokkal. Vannak terveink, hogy a jövőben hogyan lehetne kihasználni ezt a teret“ – fogalmazott a megújult tér és a szobor ünnepélyes átadóján Lakatos Róbert, a VMK igazgatója. Úgy lájta, ez a nap egy mérföldkő az intézmény történetében, illetve megigérte, dolgozni fognak a belső tér későbbi, nagyobb léptékű felújításán is.

Hírdetés

A két éve működő Komárom Táncműhely tagjainak bemutatóját követően Keszegh Béla (független) polgármester szólt az egybegyűltekhez. A „legkomáromibb“ térnek nevezte a helyszínt, mivel a tervezője (Domján Nikolett), a kivitelező cég is komáromiak, illetve az önkormányzat fedezte a 107 ezer euróba kerülő fejlesztést. Ezen felül pedig a VMK bejáratát e héttől díszítő szobor alkotója, Cseh Gábor is szervesen kötődik a városhoz. Keszegh emlékeztetett, idén bővülni fog a VMK-n belül található Kiss Péntek József Kamaraterem is. Ezen túlmenően két pályázat eredményére is várnak, amelyek ha sikeresek lesznek, úgy az általuk biztosított források segítségével a VMK technikai felszereltségét és az épület energetikai hatékonyságát is fejleszteni tudják majd. A környéken ezen kívül hamarosan felújítják majd az utcaszakaszt, valamint a közvilágítást is.

Az átadón leleplezték Komárom legújabb köztéri szobrát, amely Cseh Gábor alkotása, s a „Fém színház“ nevet viseli. „Szerettünk volna egy különleges és modern szobrot“ – mondta röviden Lakatos Róbert, aki szerint az alkotás sok mindenben különbözik a város közterein látható eddigi alkotásoktól.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »