Új híd köti össze a városrészeket: év végéig elkészülhet az új gyalogos- és kerékpároshíd az Olt folyó fölött – KÉPEKKEL (Önkormányzati szemle)

Új híd köti össze a városrészeket: év végéig elkészülhet az új gyalogos- és kerékpároshíd az Olt folyó fölött – KÉPEKKEL (Önkormányzati szemle)

Talán nincs is annál lehangolóbb reggeli élmény, mint amikor nap mint nap ugyanazon az évek óta omladozó, időközben életveszélyessé váló hídon kell munkába gyalogolni, áttolni a kerékpárt vagy jókorát kerülni a városban, ha az Olt negyedből az Állomás negyedbe vagy visszafelé igyekeznénk. Pedig fontos útszakaszról van szó, nagyon sokan használták még így is sok éven keresztül munkába sietvén.

Végre azonban megoldódik ez a probléma: a régi, járhatatlanná vált, roskadozó híd helyett hamarosan korszerű gyalogos- és kerékpároshidat vehetünk birtokunkba, amely összeköti a Nicolae Iorga utcának az Olt folyó felőli részét a part túloldalán lévő Kis utcával, mely a Păiuș David útra vezet.

 

A régi, roskadozó híd 2022 szeptemberében. Fotó: Vargyasi Levente

 

Sepsiszentgyörgyön jelenleg több látványos építkezés is zajlik, az Olt folyó fölött átvezető új gyalogos- és kerékpároshíd egyike azoknak, mely kevesebb mint másfél év leforgása alatt nemcsak átalakítja a városképet Sepsiszentgyörgy egy fontos részén, de jelentősen könnyít sokunk életén. Ezen a hídon könnyebben, gyorsabban, biztonságosabban és nem utolsósorban olcsóbban tudunk majd közlekedni: nem kell majd értékes időt vesztegetve kilométereket kerülnünk gyalog, nem kell pénzt költenünk autóútra, nem kell forgalmi dugóban rostokolnunk.

 

Márciusban a hídfő szerkezetén dolgoznak, 15 méter mélyre ássák a pilléreket

 

Hírdetés

Nagy segítség továbbá a Szotyorból, Kilyénből vagy Kökösből két keréken érkezőknek, de közvetett módon még az autóforgalmat is csökkentheti az új átkelő, hiszen rövidebb úton és gyorsabban érhetünk el az egyik városrészből a másikba, ezért sokkal kézenfekvőbb lesz ezt a közlekedési módot választani az autó helyett. A híd ráadásul hamarosan megközelíthető lesz arról a hét kilométeres kerékpárútról is, amely az Olt folyó mellett épül Kilyéntől a Sepsi Arénáig.

 

Alakul a híd és a kerékpárút 2023 augusztusában

 

Az Önkormányzati Szemle e heti számában fényképeken mutatjuk, milyen volt, miként épült újjá, és jelenleg hogy néz ki az év végéig elkészülő új híd. A négy méter széles, 213 méter hosszú gyalogos- és kerékpároshíd a fenntartható városi mobilitási terv részeként valósul meg, összértéke közel nyolcmillió lej.

 

Az új híd 2023 októberében

 

Azzal, hogy javítjuk a gyalogos és kerékpáros infrastruktúrát a városban, ösztönözzük a két keréken való közlekedést, amely csökkenti a közlekedési dugókat, az autó használatával járó költségeket, valamint a levegő- és zajszennyezést. Célunk, hogy a következő években minél többen éljenek ezzel az egészséges és zöld lehetőséggel, felelősségünk pedig a megfelelő úthálózat kialakítása és a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése.

Jó irányba haladunk: Sepsiszentgyörgy egyre jobb hely!

 

(Az Önkormányzati szemle Sepsiszentgyörgy önkormányzatának fizetett tájékoztatási rovata.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »