Túlélt két világháborút a kommunizmus évtizedeit, de az energiakrízis miatt bezárhat a patinás pécsi Aranykacsa étterem

Túlélt két világháborút a kommunizmus évtizedeit, de az energiakrízis miatt bezárhat a patinás pécsi Aranykacsa étterem

Lejárt a földgázszolgáltatóval kötött határozott idejű szerződése a legendás Aranykacsa étteremnek és a tulajdonos, Háber Tamás hiába keresett meg minden Magyarországon bejegyzett földgázkereskedő vállalkozást, nem kapott olyan ajánlatot, amelynek köszönhetően felelősen tovább lehetne üzemeltetni a patinás vendéglátóhelyet.

Már negyven évvel ezelőtt is az Aranykacsa volt az az étterem, amelyet egy pécsi elsőként ajánlott egy olyan vendégnek, aki nem ismerős a megyeszékhelyen. Az 1913-ban alapított étterem túlélt két világégést, ám a szomszédunkban zajló háború által okozott energiaválság miatt átmenetileg kénytelen lehúzni a rolót

– idézte az étterem közösségi oldalát a Baranya Megyei Hírportál onlinei kiadása a Bama.hu.

„Tájékoztatom, hogy vállalkozásunk átmenetileg szüneteltetjük. Ennek oka, hogy a lejáró földgáz ellátási szerződésünket ajánlat hiányában nem tudjuk meghosszabbítani!”

Ezt olvashatják azok akik az Aranykacsa Étterem étlapján keresnék a kedvenc ételüket.

Háber Tamást, az Aranykacsa tulajdonosa az étterem Facebook-oldalán elmondta, tizenkilenc szolgáltatót kerestek meg, hogy tegyen számunkra ajánlatot a működéshez szükséges földgáz biztosítására.

Hírdetés

Ebből kilenc helyről elutasító választ kaptunk és egyetlen ajánlat futott be hozzánk, de olyan feltételeket között, amelyek mentén egy hozzánk hasonló kisvállalkozás csak veszteséget tud termelni

– közölte Háber Tamás.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének egykori elnöke keresi a megoldást a nehéz helyzetre. Elmondása szerint H-tarifás villanyóra, hőszivattyú és napelemes rendszer lenne az ideális megoldás az étterem energiaellátására, ám ez egyrészt időigényes folyamat, másrészt egyáltalán nem biztos, hogy a városképi szempontból központi helyen álló épület megkapja erre a szükséges engedélyeket.

Fájdalmas volt az itt töltött negyven év után meghozni ezt a döntést, de ilyen körülmények között nem kockáztathattam meg, hogy az alkalmazottaink karácsony előtt szembesüljenek azzal, hogy már nincsen állásuk

– összegezte a döntés hátterében álló indokokat a vállalkozó, aki azon az állásponton van, hogy kivár tavaszig és akkor hoz majd döntést a lehetséges folytatásról.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »