Trump: Az Északi Áramlat elleni támadás a harmadik világháború kitörését eredményezheti

Az Északi Áramlat vezetékeit ért hétfői támadás kapcsán Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke is megszólalt. 

Trump saját közösségi oldalán, a Truth-on (Igazság) közzétett bejegyzésében arra utalt, az Egyesült Államok állhat a gázvezetékek ellen elkövetett támadás hátterében. Trump Joe Biden elnök elhíresült februári interjújának egy részletét osztotta meg, melyben a regnáló amerikai elnök arról beszél, ha Oroszország lerohanná Ukrajnát, az az Északi Áramlat 2 végét jelentené. 

Ha Oroszország megtámadja (Ukrajnát – szerk. megj.) nem lesz többé Északi Áramlat 2. Véget vetünk neki!

– nyilatkozta nem sokkal az orosz invázió kezdete előtt Biden elnök. Miután a riporter azt kérdezte tőle, ezt mégis miként akarják elérni, hiszen egy német-orosz beruházásról van szó, Biden csak annyit mondott, “higgye el, képesek leszünk rá”!

Hírdetés

Wow, micsoda nyilatkozat. Harmadik világháború, valaki?

– írta a videó fölé Trump.

A Daily Mail megkereste a volt elnök sajtóirodáját, legyen már kedves kicsit bővebben is kommentálni a posztot. Taylor Budowich, Trump szóvivője csak annyit közölt, a korábbi elnök nyilatkozata “magáért beszél”. A volt elnök korábban is posztolt már a hétfői támadásról. Trump “szabotázsról” beszélt és azt tanácsolta a fehér házi vezetésnek, “megfontolt, nyugodt és száraz” választ adjon a kialakult helyzetre. Úgy fogalmazott,

nagy horderejű eseményről van szó, amelyre, legalábbis jelenleg, nem szabad nagy horderejű választ adni.

A korábbi elnök újfent kijelentette, ha ő állt volna a Fehér Ház élén a háború soha nem tör ki Ukrajna és Oroszország között. Trump azonnali béketárgyalásokat szorgalmaz a két fél között, hiszen “az egész világ sorsa forog kockán”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »