A legnagyobb német városokban már a Mohamed a leggyakoribb újszülöttnév

A legnagyobb német városokban már a Mohamed a leggyakoribb újszülöttnév

Az utóbbi években karakteresen és folyamatosan emelkedik az iszlám kötődésű nevek népszerűsége az újszülöttek között Németországban. A helyzetet jól mutatja, hogy aktuális statisztikák szerint a tavalyi évben a legnagyobb német városokban már a Mohamed volt a leggyakrabban választott fiú újszülött név – számolt be több hírforrás, köztük a derstatus.at is.

Nem számít újdonságnak, hogy az utóbbi években, évtizedekben az öreg kontinensen Németország számít a Közel- és Közép-Keletről, illetve Afrikából kiinduló bevándoroltatás által leginkább sújtott országok egyikének, annak minden elsődleges és másodlagos következményével együtt. A merkeli „wilkommenskultur” hozadékai tagadhatatlan változásokat hoztak a német társadalomban, s ezt a statisztikai adatok is alátámasztják.

Hírdetés

Igaz, pesszimisták feltehetnék a kérdést, hogy vajon ezek meddig lesznek hozzáférhetőek, hiszen éppen a múlt héten született egy „mérföldkőnek” számító elmarasztaló ítélet a német AfD párt egyik képviselőnőjével szemben, akit „gyűlöletkeltésért” ítéltek el amiatt, hogy közösségi profilján nyilvánosságra hozta az afgán bevándorlók által elkövetett tömeges nemi erőszakok kiemelkedő számát bizonyító, egyébként hivatalos statisztikákat ( https://europeanconservative.com/articles/news/afd-politician-convicted-for-warning-about-gang-rapes/ ).

Alighanem csak idő kérdése, hogy mikor jön el tájainkra is ez a „szép új világ” hiszen az elmúlt évek választási adatai megmutatták, hogy a legnagyobb városokban és azon belül leginkább a jobb anyagi helyzetben élő fiatalabb generációk körében erőteljes a „progresszív” és „liberális” (értsd: mindent szabad, amit mi akarunk) politikai erők támogatottsága. Szerencsére azonban egyelőre még leközölhetőek ezek a sokat mondó német statisztikák.

Az idézett hírforrás rámutat: 2023-ban Berlinben, Brémában és Hamburgban is az első helyen szerepelt az fiú újszülöttek névválasztása tekintetében a Mohamed név. Hasonló volt a helyzet a rossz nyelvek által az első német kalifátusnak csúfolt Észak-Rajna-Vesztfáliában is, ahol már az egész tartomány szintjén a második legközkedveltebb fiú újszülött név volt a Mohamed tavaly. Az iszlám világ talán legkedveltebb férfineve ugyancsak a második helyen végzett tavaly Hessen tartományban is, ahol egy évvel korábban még csak a harmadik helyen szerepelt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »