Trnka nem köt vádalkut, ártatlannak vallja magát

Trnka nem köt vádalkut, ártatlannak vallja magát

Dobroslav Trnka volt főügyész hivatali jogkörrel való visszaélés bűntette miatt, a Gorilla-ügy kapcsán kell bíróság elé állnia.

Trnka hétfőn a bíróság előtt visszautasította a vádalkut, és ártatlannak vallotta magát. A volt főügyész emellett elutasította, hogy vallomást tegyen a Gorilla-ügyben.

Hírdetés

A Pozsonyi I. járásbíróság Trnka ügyében e hét hétfőre és keddre, valamint szeptember 13. és 14-ére tűzte ki a tárgyalást.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója március elején vádemelési javaslatot nyújtott be Dobroslav Trnka ellen a Speciális Ügyészi Hivatalba. A nyomozó által lefolytatott nyomozás eredménye szerint a Főügyészség volt vezetője nem tett eleget törvényben előírt kötelezettségének, azaz nem indított büntetőeljárást minden olyan bűncselekmény ügyében, amelyről tudomást szerzett.

A rendőrség szerint a bűncselekményt köztisztviselői minőségében, hivatali jogkörével visszaélve hosszú időn keresztül követte el a vádlott. Marian Kočner üzletembertől átvett egy hangfelvételt, amelyen üzletemberek, politikusok és az állami szervek képviselői beszélgetése hallható. A felvételen elhangzottak bűncselekmények, főleg korrupciós bűncselekménnyel elkövetésére utalnak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »